Wok med ost, spinat og tomat

Dette er en rett som er proppende full av jern, og som passer bra å lage en dag hvor man ikke vil bruke kjøtt. Det går kjapt og enkelt å lage den. I retten er det en slags ost som heter Paneer. Selve osten smaker ikke så mye, men med stekingen og krydderet blir det godt. Jeg kjøpte osten på en butikk som har mat fra Asia.

3 ss Olje 200 g Paneer (i terninger) 3 Tomater (i biter) 1 ts Kummin 1 ½ ts Kajennepepper 1 ts Salt 400 g Spinat Ris
Wok med Paneer (ost) og spinat
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 25 min Enkel

Ingredienser:

3 ss Olje
200 g Paneer (i terninger)
3 Tomater (i biter)
1 ts Kummin
1 ½ ts Kajennepepper
1 ts Salt
400 g Spinat
  Ris

Slik gjør du:

1 Skyll risen godt og kok den
2 Skjær ost og tomat i terninger
3 Skyll spinaten
4 Ha oljen i en varm wok
5 Ha i osten og stek under konstant omrøring
6 Når osten er myk og gylden,
legg den over på kjøkkenpapir
7 Ha i tomatene og stek dem i 2-3 min
8 Tilsett krydder og salt og rør godt
9 Tilsett spinaten og kok i 5 min til den er bløt
10 Tilsett osten og stek i 2 min
11 Server sammen med ris
3 ss Olje 200 g Paneer (i terninger) 3 Tomater (i biter) 1 ts Kummin 1 ½ ts Kajennepepper 1 ts Salt 400 g Spinat Ris
Wok med spinat og Paneer med ris

Tips! Du kan bruke hermetiske tomater og frosset spinat i denne oppskriften, men da må spinaten tines og rennes av før du tilsetter den i woken.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s