Prinsessekake

På søndag er det morsdag, og jeg ønsker meg Prinsessekake til kaffen! Det er en tradisjon i vår familie med kake til kaffen på morsdagen. Ja, strengt tatt ikke bare på morsdagen men alle dager som er litt spesielle. I år blir morsdagen litt trist siden “Lillepia” vår er i Australia. Vi får ta det igjen siden!

Ingredienser bunn:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Kokende vann

Pynt og fyll:

  Vaniljekrem
  Bringebærsyltetøy
1 dl Kremfløte
500 g Marsipan
  Melis
  Marispanrose

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 150°C

2. Pisk egg og sukker til eggedosis

3. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt

4. Vend inn mel, vanilje og bakepulver

– Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn)

5. Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter

6. Avkjøl kakebunnen på rist (mens du eventuelt lager vaniljekrem )

Montering:

7. Del kakebunnen i 2 (eller 3 )

8. Pisk opp vaniljekremen

9. Dynk bunnen godt med melk

– Smør bringebærsyltetøy på bunnen

– Legg på vaniljekremen

10. Legg på det øverste laget

11. Pisk ca 1 dl kremfløte

12. Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene)

13. Farg marsipanen og bland eventuelt inn litt melis

(og glukosesirup hvis den blir løs)

14. Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka

15. Dryss over melis og eventuelt en marsipanrose eller annen pynt

Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kakebunnen

Leave a comment