
I går var jeg ute på sykkeltur. Det var første gangen i år at jeg hadde for mye klær på! Jeg måtte stoppe i sola og kle meg om. Finnes det noen større Hverdagslykke? Det må ha vært årets beste sykkeltur! Det er så godt når du kjenner at sola varmer og du ikke holder på å fryse av deg nese og fingre! Fantastisk:-)

Det eneste som topper sykkelturen, må være at før jeg dro på sykkeltur i dag – satte jeg en bolledeig, – og da jeg var tilbake, var deigen ferdig hevet og bollene klare til å trilles ut. For en glede! Er det egentlig noe bedre enn nystekte hveteboller når du har vært ute i frisk luft. Gode ferske boller, med smør og ost! Kaffelatte eller kakao med krem! Så her er oppskriften:
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
| 16 stk | 2t 30 min. | Lett |
Ingredienser
| 1 l | Hvetemel |
| 1 pk | Tørrgjær |
| 1 dl | Sukker |
| 1ts | Kardemomme |
| 3 ½ dl | Melk |
| 100 g | Margarin |
| 1 | Egg til pensling |

Slik gjør du:
| Ha alt det tørre i bakstebollen |
| Smelt smør i en kasserolle |
| Ha melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt |
| Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen |
| Eltes til deigen er smidig og glatt (kanskje litt mer mel må tilsettes) |
| Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving |
| Når deigen er ferdig hevet- helles den ut. (Husk litt mel under) |
| Del deigen i 16 biter og trill runde boller |
| Settes på bakepapirdekket stekeplate |
| Slå på stekeovnen på 200°C, og sett bollene til etterheving (til ca. dobbel størrelse) |
| Pensles eventuelt med egg |
| Stekes i ca.10-15 minutter |

