Hvorfor ikke bake disse deilige kanelsnurrene til helga. Finnes det noe bedre enn ferske kanelsnurrer til kaffen, eller til kakao med krem,? Denne oppskriften gir mellom 12 og 16 kanelsnurrer, alt etter hvor store du vil ha dem.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12-16 | 2 ½ time | Enkel |
Ingredienser:
| 1 l | Hvetemel |
| 1 pk | Tørrgjær |
| 1 dl | Sukker |
| 1 ts | Kardemomme |
| 100 g | Smeltet margarin |
| 3 ½ dl | Melk |
| Smør, sukker og kanel | |
| Egg til pensling | |
| Perlesukker |
Slik gjør du:
| Ha alt det tørre (hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær) i bakstebollen |
| Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken når margarinen er smeltet. Varm til melken er fingervarmt (ca. 36 grader) og helles i bakstbollen |
| Elt deigen i ca 3-4 minutter med maskin eller for hånd |
| Settes til heving på et lunt sted (ca 30-60 minutter), med et kjøkkenhåndkle over |
| Hvelves på et bord med litt hvetemel og kjevles ut til en avlang tynn leiv |
| Smør deigen med smør/margarin og strø på godt med sukker og kanel |
| Rull deigen sammen til en pølse, og skjæres i 12-16 like tykke biter |
| Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir. Etterheves i ca 30 min. |
| Pensle med egg og strø over perlesukker |
| Stek ved 200 grader i 12-15 minutter |
| Avkjøl på rist |

Denne oppskriften gir ca. 14 store kanelsnurrer, som smaker kjempegodt! Barna er kjempeglade i dem, og de er populære blant voksne også.
Tips! Hvis det blir noen igjen legg dem i fryseren, til en annen dag
