Utfordringen 2019: Lag alle oppskriftene i en av dine kokebøker!

Da er det vel på tide å ta en avgjørelse for om jeg tar utfordringen – noe jeg selvfølgelig gjør! Det høres jo så gøy ut, så den tar jeg. Det bra er jo at jeg får velge kokebok selv 🙂 Jeg har fått så mange forslag, på hvilken bok jeg skal velge: Fra Henriette Schønberg Erkens sin store kokebok, Norsk Fisk, Pølseboka, Grilling, Ingrid Espelid kokebok samt Donald kokeboka og noen til. Den siste – Donald kokeboka – var mest fristende, men jeg velger ingen av dem!

Valg av kokebok
Det var litt av en jobb å velge kokebok!

I sommer var vi på på biltur Vestlandet rundt, og i Bergen satt vi og drakk kaffe hos Baker Brun en søndagsmorgen. Der spiste jeg noe som het Mandelknute – det er noe av det beste bakverket jeg har spist. – Ikke for det jeg har spist mange bakverk og mange er noe noe av det beste jeg har spist! Men disse var bare SÅ GODE! Det rare er at jeg ikke har noe bilde av mandelknuten jeg spiste – jeg bruker jo å ta bilde av all mat – Eneste forklaringen må være at den var så fersk og god at jeg bare konsentrerte meg om å nyte den!

Bergen 2018- på vei til Baker Brun (hvit brygge)
Bergen – på vei til Baker Brun (hvit brygge)

I alle fall på disken, lå Baker Brun sin kokebok, med oppskriften på mandelknute – og jeg klarte ikke å motstå fristelsen! Jeg måtte bare kjøpe den, så jeg kunne bake disse gode mandelknutene hjemme også. Så dro vi videre, var på hyggelig minislekttreff i Gøteborg, en svipptur til Ullared – ja du forstår tegningen – tiden gikk. Boka ble litt glemt! Så, da vi kom hjem ble boka liksom bare pakket ut og lagt unna – uten at jeg har sett noe mer i den.

Bergen sommeren 2018
Siden jeg ikke har bilde av mandelknuten bruker jeg et bilde fra Bergen med datteren og meg på en benk – og syklene våre (selvfølgelig).

Etter gjennomgang av mange kokebøker har jeg bestemt meg for å bruke Baker Brun sin Jubileumsbok til utfordringen 2019. Grunnen til at valget falt på nettopp denne var først og fremst for at jeg liker å bake, derfor er det naturlig å velge ei bok med bakeoppskrifter. Så var det mange oppskrifter i boka som jeg har lyst til å prøve – og noen jeg skikkelig gruer for! Det er litt varierende vanskelighetsgrad på oppskriftene, noe det bør være i en slik utfordring. Dessuten er kan det være overkommelig, siden det 331 dager igjen av året og det er rundt 50 oppskrifter i boka. Jeg har ikke tapt før jeg har begynt, og det er jo viktig. Jeg kan klare det!

aker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.
Den kokeboka jeg valgte er: Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Følg med i utfordringen 2019, og se om jeg rekker det!

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s