I vår familie er det jeg som stort sett lager mat. Jeg liker det, men av og til er det godt å komme til dekket bord også. Dette sa jeg til min kjære ektemann en fredag kveld. Han lovet meg en god frokost neste morgen, og sa at jeg skal våkne av de deiligste dufter fra kjøkkenet. Hvilke det skal bli, spesifiserte han ikke!
Tidlig lørdagsmorgen, våknet jeg av brannalarm, hundebjeffing og støy fra kjøkkenet – noe som falt og ble knust? Etterhvert kjente jeg også at det luktet brent. Raskt sprang jeg inn på kjøkkenet, der så jeg: Forkullete brødskiver som satt fast i brødristeren, vinduet stod på fullt gap, mengder av spor etter skitne hundelabber og en knust blomsterpotte på gulvet.
Mens jeg gjorde et raskt overslag over hvor lang tid det skal ta å vaske kjøkkenet og bade hunden, snakket mannen min på telefon med brannvesenet. Blid og hyggelig, som vanlig, forklarte han: Ja, jeg skulle lage toast til frokost og røyken kommer fra det brente brødet – Men det er alt i orden nå!

Da vi endelig var ferdig med ryddingen, var det tid for lunsj. Jeg sa at jeg ikke trenger mer hjelp, detter fisker jeg! Planen var å lage en pastarett og salat med ruccola. Da pastaen begynte å koke, ringte mobilen min – det var ei god venninne.
Vannet i kasserollen forsvant mye fortere enn temaene vi diskuterte og – vannet kokte bort – pastaen ble brent …
Brannalarmen og hunden ulte igjen! Jeg sprang til kjøkkenet, John var allerede midt i samtalen med samme mann fra brannvesenet. Like blid og rolig forklarte han: «Ja, det stemmer HAN skulle lage lunsj! Pasta denne gangen». Han sa ikke at det var jeg denne gangen som aktiverte brannalarm. Dette var nobelt gjort av ham – en riktig gentleman.

Mannen fra brannvesen lurte på om John kunne lage noe mindre avansert til middag, gjerne noe som ikke krevde koking eller steking, slik at han kunne bli ferdig med vakten sin. Da bestemte jeg til å droppe pastaretten og laget bare ruccola salat. Så hvis noen har lyst på lett og smakfull salat, som er veldig rask å lage og som ikke krever koking, her er oppskriften.
Salaten passer godt sammen med pastaretter og som lett lunsj eller til kveldsmat – hvis du ikke brenner pastaen da!

Ingredienser:
| 1 pose | Ruccola salat (1 pose) |
| 10-15 | Cherrytomater |
| 1 pose | Pinjekjerner |
| 1 ss | Honning (flytende |
| 1 ss | Sitronsaft |
| 1 ss | Olivenolje |
| 3 ss | Parmesanost (revet) – valgfri |
Slik gjør du:
| Skyll ruccola og cherrytomater |
| Del cherrytomatene i to |
| Rist Pinjekjernene forsiktig på panna (valgfritt) |
| Bland sammen olivenolje, sitronsaft og honning til dressing |
| Hell dressingen over ruccolaen og tomatene, strø over pinjekjerner og parmesan |
FRA SVETLANAS KROK

Vilken aktion men lunchen smakar säkert jättegott som vanligt hos min kära väninna Svetlana😜
LikeLike