I går var vi en tur til Alicante. Det er bare en kort kjøretur fra Torrevieja der vi oppholder oss for tiden. Det var nydelig vær, og vi riktig koste oss og nøt dagen. Først ruslet vi rundt på promenaden – som jeg tror heter: Promenade Explanada de España, men helt sikker er jeg ikke. Så beveget vi oss videre opp i byen. Dagen var vår – vi nøt dagen, det deilige været og livet generelt.

Etter ei stund slo vi oss ned på en fortaukafé og spiste lunsj. Det var kanskje ikke det heldigste valget av lunsjsted, med selv om maten ikke var spesielt god, var det deilig å bare sitte der i sola og nyte dagen.Vi koste oss med å se på barn som lekte og mennesker som hastet forbi. Fantastisk med slike deilige, dovne feriedager.

Det beste med å spise lunsj i Spania er at kelneren alltid kommer med aioli og brød til deg mens du venter på maten. Det er så hyggelig å sitte der og spise brød med aioli, mens en venter på og gleder seg til maten 🙂 Jeg har derfor lagt ved min oppskrift på Aioli nederst på bloggen i dag – syntes liksom at det passet bra (Hvis du vil hoppe direkte til oppskriften på aioli trykk her).
Arrivals

Plutselig oppdaget vi at klokka hadde nesten løpt fra oss, og vi måtte forte oss videre til flyplassen for å ta i mot mine foreldre. Endelig har de blitt så friske at de kunne komme ned til Spania, og vi hadde lovet å hente dem på flyplassen, og der måtte vi jo bare være når flyet deres landet. Heldigvis var det bare en kort tur inn til flyplassen, og vi rakk det med god margin – mest fordi flyet var 20 minutter forsinket! Det var iallefall hyggelig å se dem igjen, og ikke minst å se dem på beina igjen. Nå gleder vi oss til å tilbringe noen dager sammen med dem, før vi må tilbake til det kalde nord.

Aioli
Aioli er egentlig hvitløksmajones. Du lager den raskt og enkelt med en stavmikser. Aioli smaker godt til mye, for eksempel som tilbehør til suppe, hamburger, dampet blåskjell eller til chips. Jeg liker den spesielt sammen med baguette eller focaccia. Bare smøre aiolien på brødet. Flott starter til et måltid med venner. Focaccia og alioli som tilbehør til for eksempel (fiske-)suppe – NAM!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 6 | 5 min | Enkel |
Ingredienser
| 1 | Egg |
| 3 fedd | Hvitløk |
| 1 ts | Sennep |
| 1 ts | Salt |
| 1 ts | Sukker |
| 1 ts | Eddik |
| 2 dl | Olje Jeg bruker nøytral olje, men bytter ut ca 0,2 dl med olivenolje |
| Eventuelt smak til med pepper og mer salt |
Slik gjør du:
| Ha egg, hvitløk, sennep, salt, sukker, eddik i en smal sylinder (som passer til stavmikseren |
| Tilsett oljen |
| Sett i stavmikseren (helt ned til bunnen) |
| Slå på stavmikseren, og trekk den forsiktig oppover, når du når toppen kjør den raskt ned og så raskt opp igjen |
| Ha aiolien i en skål og server! |
