Hjemreise og blåskjell med paprika

Da forlater vi Spania, Torrevieja, mine foreldre og alle kjente, for denne gangen. Det er litt vemodig å må si farvel! Likevel må jeg innrømme at nå gleder jeg meg til å komme hjem. Ja, ikke til snøen og kulden da – men til å virkelig komme igang med bloggen. Hvordan bloggen vil ende opp vet jeg ikke helt ennå – det jeg vet er at mye vil dreie seg om mat og oppskrifter. Jeg gleder meg til å lage mat, dele mine oppskrifter, utvikle nye og ta masse bilder. Det vet jeg ! I tillegg vil det komme andre innslag om meg og livet mitt for det er jo min verden – Heidis boble (100 % meg & 20 % andre). Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger om hva dere som leser bloggen liker med den, og hva dere vil ha mer av. Uansett, jeg avslutter Spania turen med å legge ut ei oppskrift på en forrett med blåskjell.

Blåskjell med paprika

Forrett: Blåskjell med løk og paprika
Forrett: Blåskjell med løk og paprika

Dette er en veldig god og dekorativ rett. Du kan legge den pent opp på et fat enten alene eller sammen med annen sjømat. Da holder oppskriften som en forrett til mange personer. Du kan også servere alle skjellene i en bolle eller på et serveringsfat, så folk kan få forsyne seg selv. Da holder oppskriften som en forrett for ca. 4 – 6 personer. Server da brød og smør eller aioli til (for oppskrift på aioli trykk her).

Forrett: blåskjell, reke og snegle
Dekorativ liten forrett
Porsjoner Total tid: Vanskelighetsgrad
4 ++ 15 min Lett

Ingredienser

1 kg Blåskjell
2 fedd Hvitløk
2 Sjalottløk
2 ss Olivenolje
½ Paprika (rød og grønn)
  Persille
  Sitron

Slik gjør du:

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann.
Kast skjell som er skadet og skjell som ikke lukker
Skjær paprikaen i små biter
Hakk sjalottløk og hvitløk, fres den lett i olivenolje
Tilsett blåskjell og vann, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg
Renn av (ta vare på kraften og bruk den til blåskjellsuppe)
Ta av toppskjellet
Legg bunnskjellet m/ innmaten på fat
Ha ½ ts kraft i hvert skjell
Dryss over paprika og 1 dråpe sitron
Dryss eventuelt over hakket persille
Smak til med salt, pepper, sitron
Blåskjell med løk og paprika
Blåskjell med løk og paprika

Tips! Server blåskjellene i en bolle sammen med brød og aioli (Oppskrift på aioli trykk her).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s