I går hadde vi eldstemannen på besøk til middag. Det er så hyggelig når kidsa kommer på besøk. Spesielt nå – hvor vi har en datter i Australia (og en drøss bonusdøtre som sprett rundt omkring i verden). Da må vi konsentrere oss om gullgutten 🙂 – ja det er vel ikke helt rett da, for han hjalp meg med bloggen – og det er er gull verdt !!!!!! Det er mange tekniske frustrasjoner som hører til det å være en fersk blogger, og da er det flott å ha ekspertise i nærheten!

Jeg fikk hjelp til:
- å lage logo
- kjøpe domene heidisboble.no
- oppgradere bloggen, så den skal nå være uten reklame
Hva synes dere om logoen?
Så i går fikk begge gutta en av sine yndlingsretter: Spagetti med kjøttsaus-eller rettere sagt Tagliatelle med ragù, laget etter oppskrift fra min Italienske bestemor (Nonna Ursurla). Ja, det ble ikke helt etter hennes oppskrift for hun brukte hvitvin i sin – og jeg hadde ikke det, så i går brukte vann og kjøttbuljongterning isteden. Det gjør omtrent samme susen (men du får ikke helt den samme mer syrlige italienske smaken).

Tagliatelle al Ragù – Spagetti Bolognese – Spagetti med kjøttsaus
Her er iallefall oppskriften på Ragù eller Bolognese som er den mer moderne betegnelsen:
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Tja | Middels |
Ingredienser:
| 2 ss | Oliven olje |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrot |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) |
| 350 g | Kjøttdeig |
| 50 g | Bacon (kan skløyfes) |
| 2 bx | Hermetiske tomater |
| 2-3 dl | Vann (eller hvitvin) |
| 1-2 | Buljongterninger |
| ½ – 1 ts | Sukker |
| Bladpersille (hakket) | |
| Salt og Pepper | |
| Parmesanost (raspet) |

2. Hermetiske tomater tilsettes kjøtt-og grønnsaksblandingen
3. Ragù /Bolognese /kjøttsaus
Slik gjør du:
| Skrell hvitløk, gulrot og løk |
| Kjør hvitløk, gulrot, løk og stangselleri i foodprosessoren (eller kutt i bittesmå biter) |
| Ha olivenolje i bunnen på en kasserolle og tilsett løken og strø ei klype (hav)salt over |
| La løken surre på middels varme i ca 2 minutter (til den er blank og myk) |
| Tilsett gulrot og stangselleri |
| Surr videre på over svak/middels varme i 1-2 minutter |
| Tilsett hvitløk og chili |
| Ha i kjøttdeigen og hakk den i småbiter mens den blir stekt |
| Tilsett de hermetiske tomatene, persille, vann, buljong, sukker, pepper |
| Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke forsiktig inn |
| La den småkoker på svak/middels varme i 1½ -2 timer (jo lengre, jo bedre, i går kokte min saus over 3 timer) – hvis sausen koker inn for mye, tilsett mer vann! |
| Når du synes sausen har kokt lenge nok: Smak til med sukker, pepper og salt |
| Sausen skal være ganske “fast” når den er ferdig Smaken skal være mild, men fyldig |

Tips! Jeg bruker å lage en stor porsjon av kjøttsausen, og så deler jeg den opp i passe porsjoner og legger den i fryseren – Tar den opp på en travel hverdag og koker spagetti. Enkelt, raskt og ikke minst godt!
