Svingod «Cæsarsalat»

Det er alltid så hyggelig å få besøk til middag, og i går hadde vi to gode venner, Svetlana og John på besøk. På søndag var vi hos dem og fikk mange av de rettene som Svetlana har lagt ut på bloggen så langt -så vi rullet nesten da vi dro derifra. Vi har selvfølgelig smakt dem tidligere, men de er så gode at vi ønsker repriser av dem! Anbefales på det sterkeste. Jeg var litt mer beskjeden i min servering i går og serverte en «Cæsarsalat» med focaccia eller kanskje jeg ikke kan kalle det Cæsarsalat, siden jeg ikke bruker kylling. Jeg spiser ikke kylling, men elsker dressingen på denne salaten, derfor bruker jeg å lage egne variasjoner over denne salaten. I dag brukte jeg svinefillet som jeg marinerte med hvitløk og urter: persille, oregano, sitronmelisse – men du kan bruke de urtene du liker best, eller ingen i det hele tatt (eller du kan bruke ferdig stekt svinefilet).

700 g Svinefillet 3 fedd Hvitløk (knuste) Urter (friske) 2 ss Olivenolje 1 ts Sitron 2 hoder Hjertesalat 4 skiver Loff (i terninger) ½ pose Pinjekjerner 200 g Cherrytomater 50 g Parmesan (raspet) Salt, pepper
Cæsarsalat med svinefilet.
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4-6   60 min Enkel – middels

Ingredienser:

900 g Svinefilet
3 fedd Hvitløk (knuste)
  Urter (friske)
2 ss Olivenolje
1 ts Sitron
2 -3 hoder Hjertesalat
Loff (i terninger)
½  pose Pinjekjerner
250 g Cherrytomater
50 g Parmesan (raspet)
  Salt, pepper

Dressing:

2 Eggeplommer (romtempererte)
1ts Sennep (dijon)
2 fedd Hvitløk
2 Ansjosfileter (store, hakket)
½ Sitron (saft)
3 ss Parmesan (fint raspet)
2 ss Olivenolje
1 dl Olje (nøytral)
  Salt, kajennepepper

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150 grader
– Hakk hvitløken og urtene i litt olivenolje
– Pensle svinefileten med hvtløksmarinaden
– Stek svinefileten på panna så den får fin skorpe
– Sett den så inn i stekeovnen, og
stek den ferdig (68 grader)
– La den hvile i min. 10 min. før du skjærer i den
2 Sett stekeovnen på 200 grader
– Riv opp loffen i biter, legg dem på oljet stekebrett
– Dryss over olivenolje og salt
– Stek i ca 10-15 min. til gylden
3 Rist pinjekjernene
4 Vask salaten og del den opp i biter
5 Del tomatene i to
6 Lag dressingen:
– Ha alt unntatt oljen i en bolle
– Visp alt godt sammen.
– Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle
– Smak til med salt og kajennepepper
Alternativt:
Ha alt i en smal beholder og kjør med stavmikseren
7 Vend salaten i dressingen
8 Anrett salaten på tallerkener :
– Legg på svinefilet, brødkrutonger, tomater
– Dryss over parmesan og pinjekjerner
– Kvern eventuelt svart pepper over
9 Server gjerne med focaccia eller annet godt brød
(for oppskrift på forcaccia, TRYKK HER)
700 g Svinefillet 3 fedd Hvitløk (knuste) Urter (friske) 2 ss Olivenolje 1 ts Sitron 2 hoder Hjertesalat 4 skiver Loff (i terninger) ½ pose Pinjekjerner 200 g Cherrytomater 50 g Parmesan (raspet) Salt, pepper
Svingod Cæsarsalat

Tips! Bruk et steketermometer når du steker svinefileten. Sett det på 65 grader. Ta fileten ut av ovnen og la det hvile i min 10 minutter (da vil temperaturen stige til 68 grader), blir perfekt hver eneste gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s