Det er en fantastisk høstvær. I forrige uke øste regnet ned, og det var bare ekkelt vær. Men denne uka har så langt vist seg fra sin aller beste side. Nydelig vær, med ti grader og strålende sol. Helt fantastisk! Så denne uken har jeg syklet mange mil (- ja eller les: to så langt denne uka). I går hadde jeg en flott sykkeltur i strålende sol, til biblioteket for å få hentet litt mer lesestoff. For jeg er nesten tom for bøker akkurat nå. Ja, jeg er ikke helt tom for lesestoff, men har liksom ikke lyst til å lese i de bøkene jeg har liggende på vent. Men jeg fikk da lånt fire bøker, som jeg virkelig gleder meg til å begynne å lese.
For å hoppe rett til oppskriften på Dampede Asiatiske Buns, trykk HER


Dampede buns kan fylles med kjøtt og grønnsaker.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 18 buns | 5 timer | Middels |
Ingredienser
| 1 ts | Tørrgjær |
| 500 g | Hvetemel |
| 1 ½ ss | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 2 dl | Vann |
| ½ dl | Melk |
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Eddik (sushi |
| 1 ts | Bakepulver |
Slik gjør du:
| 1. Bland sammen: 1 ts av sukkeret, 1 dl av vannet og tørrgjæren, – La den stå i 1-2 min., – Rør rundt til alt er oppløst |
| 2 I en bakebolle, bland sammen Hvetemel, sukker og salt – I en annen bland sammen vann, melk, olje og eddik – Bland inn gjærblandingen – Tilsett dette til melet, og – Rør sammen til en deig Det er mulig du trenger litt mer vann – Kna deigen i 7-10 min. eller til den er helt glatt – Ha deigen i en smurt bolle, – Legg over en bløt klut, og – La den heve i 2 timer eller til dobbel størrelse |
| 3 Ha deigen ut på bakebordet, og – Trykk den ned, – Strø over 1 ts bakepulver, og – Kna den i 5 min. |
| 4 Rull deigen til en pølse, og – Del den i 18 like store emner (ca. 3 x 3 cm) – Rull emnene til boller, og – La dem hvile i 2-3 minutter |




| 5 Kjevle ut hver av bollene til ovaler, Ca. 3-4 mm tykk – Pensle hver av ovalene med litt olje, og – Pensle en spisepinne med olje – Plasser spisepinnen i midten av ovalen – Brett deigen over – Trekk spisepinnen forsiktig ut |



| 6 Lag 18 firkanter av bakepapir, og – Legg en bun på hver av dem, – Dekkes med et fuktig kjøkkenhåndkle, – Settes lunt, og – La dem stå og etterheve i 90 min. Til dobbel størrelse |
| 7 Varm opp en stor stimer, og – Stim bunsene i 8 min. eller til de har hevet Du må stime i flere omganger |
| Spises varm, fylt med kjøtt og grønsaker |


