Familiemiddag med Char Sui

Det er alltid hyggelig når hele familien kan samles rundt middagsbordet, og det er ingen som har det travelt for at de skal på kino, trening, treffe venner og sånt. Men vi kan sitte ved bordet og bare prate, spise og bare være sammen. I går var en slik dag hjemme hos meg. Eldstemannen kom til middag, datteren og Odd hadde ingen planer. Da ble det Char Sui, eller kanskje retter sagt » Char Sui på Heidis vis «. til middag. Det er marinert, ovnsstekt svinefillet proppfull av asiatiske smaker. DET er utrolig populært hjemme hos meg. Det tar litt tid å tilberede den, men for det meste klarer den seg selv i ovnen.

Char Sui – Ovnsstekt svinefillet Ingredienser 700 g Svinefilet 4 fedd Hvitløk (finhakket) 3 cm Ingefær (skrelt og finhakket) 4 ss Ketchup 4 ss Hoisin saus 2 ½ ss Sukker (brunt) 2 ss Soya saus (mørk) 2 ss Soyasaus (søt) 2 ss Eddik (sushi) 2 ss Olje (nøytral)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4-6 5 timer Enkel

Ingredienser:

700 g Svinefilet
4 fedd Hvitløk (finhakket)
3 cm Ingefær (skrelt og finhakket)
4 ss Ketchup
4 ss Hoisin saus
2 ½ ss Sukker (brunt)
2 ss Soya saus (mørk)
2 ss Soyasaus (søt)
2 ss Eddik (sushi)
2 ss Olje (nøytral)

Slik gjør du:

1 Lag marinaden ved å blande sammen:
Hvitløk
Ingefær
Ketchup
Hoisin saus
Sukker
Soya saus
Eddik
Olje (nøytral)
2 Legg Svinefileten i en plastpose, og
– Hell over marinaden
– La det stå i kjøleskap over natta                                                         
3 Ha alt fra posen i ei ildfast form, og
– Dekk forma med aluminiumfolie
– Stek på 160 garder i 3 ½ time
– Fjern folien og øk temperaturen til 180 grader
– Stek videre i 45 min.
4 La svinefileten hvile i 20 min.
5 Fjern alt fett fra marinaden, og
– Hell marinaden i en kasserolle, og
– Varm opp
6 Skjær opp svinefileten
– Legg den på et fat, og
– Hell sausen over

7 Serveres sammen med
varme, dampede «buns», Gulrot- og kålrabisalat, vårløk, wasabimajones og ris

Forslag til tilbehør:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s