Halloween – spøkelsesmuffins

Spøkelsesmuffinsene består av – Mørke saftige muffins toppet med ostekrem med hvit sjokolade. Øynene er smelt sjokolade som er sprøytet på. Enklere blir det nok ikke – men godt det er det!

For flere tips til Halloween – trykk HER

Mørke saftige sjokolademuffins - spøkelsesversjonen Ingredienser: 2 ½ Kaffe (varm og sterk) 2 ts Vaniljesukker 70 g Sjokolade (mørk) 2 Egg (romtempererte) 1 ¼ dl Olje (nøytral) 2 ½ Fløte 500 g Sukker 190 g Hvetemel 150 g Kakaopulver 1 ½ ts Natron ½ ts Bakepulver Hvit sjokoladeostekrem topping: 400 g Sjokolade (hvit) 350 g Smør (romtemperert) 200 g Melis 1 pk Philadelphiaost 1 ss Vaniljesukker 1 ss Limesaft (valgfritt)
Halloweenmuffins med hvitsjokoladetopping

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2445 min.Enkel

Ingredienser:

2 ½Kaffe (varm og sterk)
2 tsVaniljesukker
70 gSjokolade (mørk)
2Egg (romtempererte)
1 ¼ dlOlje (nøytral)
2 ½Fløte
500 gSukker
190 gHvetemel
150 gKakaopulver
1 ½ tsNatron
½ tsBakepulver

Hvit sjokoladeostekrem topping:

400 gSjokolade (hvit)
350 gSmør (romtemperert)
200 gMelis
1 pkPhiladelphiaost
1 ssVaniljesukker
1 ssLimesaft (valgfritt)

Pynt (øyne):

Kokesjokolade (smeltet)

Mørke saftige sjokolademuffins - spøkelsesversjonen Ingredienser: 2 ½ Kaffe (varm og sterk) 2 ts Vaniljesukker 70 g Sjokolade (mørk) 2 Egg (romtempererte) 1 ¼ dl Olje (nøytral) 2 ½ Fløte 500 g Sukker 190 g Hvetemel 150 g Kakaopulver 1 ½ ts Natron ½ ts Bakepulver Hvit sjokoladeostekrem topping: 400 g Sjokolade (hvit) 350 g Smør (romtemperert) 200 g Melis 1 pk Philadelphiaost 1 ss Vaniljesukker 1 ss Limesaft (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
2 Brekk sjokoladen i små biter, og
– Hell den varme kaffen over
– La stå i 10-12 min
3 Pisk eggene i ca 2 min.,
– Slå ned til laveste hastighet, og
– Tilsett oljen,og
– Visp i 30 sek.
NB! Ikke lengre enn 30 sek.
4 Rør ut sjokoladen i kaffen, og
– Hell den inn i eggeblandingen,
– Tilsett fløte og sukker
– Visp i 2 min.
5 Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron, og
– Tilsett det til sjokoladerøren
6 Fordel røra i ca. 24 muffinsformer
7 Stekes i ca. 20 min.
8 Avkjøles på rist og
9 Lag hvit sjokoladeostekrem topping:
– Smelt sjokoladen over vannbad, og
– Sett den til side (til avkjøling)
– Visp smør og melis luftig
– Rør sammen sjokoladen så den blir glatt, og
– Rør den inn i smørkremen,
– Rør inn osten
– Smak eventuelt ti med limesaft
10 Dekorer muffinsene med toppingen, og
– Smelt kokesjokoladen,
– Ha den i en sprøytepose
– Lag øyne
– Server 😊

Mørke saftige sjokolademuffins - spøkelsesversjonen Ingredienser: 2 ½ Kaffe (varm og sterk) 2 ts Vaniljesukker 70 g Sjokolade (mørk) 2 Egg (romtempererte) 1 ¼ dl Olje (nøytral) 2 ½ Fløte 500 g Sukker 190 g Hvetemel 150 g Kakaopulver 1 ½ ts Natron ½ ts Bakepulver Hvit sjokoladeostekrem topping: 400 g Sjokolade (hvit) 350 g Smør (romtemperert) 200 g Melis 1 pk Philadelphiaost 1 ss Vaniljesukker 1 ss Limesaft (valgfritt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s