Sjokoladeknuter til Halloween

Sjokoladeknuter er kanskje ikke det man tenker aller først på når man sier Halloween, men de er skummelt gode. Søt gjærbakst, med sjokolade – trenger jeg egentlig å si så mye mer.

Sjokoladeknuter Ingredienser: 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 3 ts Flaksalt 3 ts Kardemomme 1 Egg 150 g Smør

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
15-203 timerMiddels/ Enkel
Sjokoladeknuter Ingredienser: 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 3 ts Flaksalt 3 ts Kardemomme 1 Egg 150 g Smør

Ingredienser:

6 dlMelk
1 pkGjær
1 kgHvetemel
150 gSukker
3 tsFlaksalt
3 tsKardemomme
1Egg
150 gSmør
Sjokoladeknuter Ingredienser: 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 3 ts Flaksalt 3 ts Kardemomme 1 Egg 150 g Smør

Fyll og topping:

200 gSjokolade (mørk)
1egg

Slik gjør du:

1 Varm melken, og
– Hell 5 dl i en bakebolle
– Smuldre i gjæra og
– Rør til alt er blandet
2 Tilsett mel, sukker, salt og kardemomme
– Elt godt sammen
(ca 3 min)
– Tilsett resten av melken litt etter litt, og
– Elt videre
i ca. 5 min.
Til deigen er blank og elastisk
– Tilsett smøret litt etter litt, og
Elt til smøret er godt blandet inn
3 Dekk bakebollen med plastikk, og
– La den heve i ca 60 min.
4 Hell deigen ut på et lett melet bakebord, og
– Slå luften ut av den
– La den hvile i 20 min.
5 Smelt sjokoladen over vannbad, og
– La den avkjøle til romtemperatur
6 Kjevle deigen ut til et avlangt rektangel Ca ½ cm tykk
– Smør sjokoladen jevn utover deigen
– Brett den ene langsiden ¾ inn
– Brett så den andre delen så den dekker den første bretten
Da er deigen flat og brettet i 3

7 sett ovnen på 225 grader
– Legg bakepapir på stekeplater,
8 Skjær 30 -40 skiver på tvers
– Strekk bitene litt ut og
– Tvinn dem 2 – 3 ganger
– Slå knute på dem, og
– Sett den på stekebrettet
– Dekk knutene med en bakeduk, og
– La dem hvile til dobbel størrelse
Sjokoladeknuter Ingredienser: 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 3 ts Flaksalt 3 ts Kardemomme 1 Egg 150 g Smør

7 Pensles med egg
– Stekes midt i ovnen i 10 – 15 min.
(225 grader)
Til de er gylne
8 avkjøles på rist

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s