«Arven» av Daugherty, C.J. og Marengskjeks med Mandler

I denne uka har jeg lest «Arven» av  Daugherty, C.J., som er bok nummer to i Night-School- serien. I boka fortsetter vi å følge Allie og privatskolen Cimmeria videre. Hun blir medlem av nattskolen og får trene sammen med dem. Stort mer skjer faktisk ikke i denne boka. Jo, det er fremdeles et «spennings-»triangel mellom Allie, Sylvain og Carter. Men det skjer ikke så mye der heller.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Marengskjeks med Mandler – trykk HER

Daugherty, CJ (2016) «Night School – Arven», Vigmostad Bjørke Marengskjeks med hakkete mandler (Diabetes) Ingredienser: 2 Eggehviter 2-3 ss Sukrin 1 dl Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Boka har spenningskurver, den har en fin flyt og vi blir bedre kjent med personene i boka, uten at det egentlig utgjør noen forskjell. Boka er rett og slett kjedelig, det skjer egentlig ikke noe. Det er ingen fremdrift i historien og som leser blir jeg bare irritert. Kjedelig og bortkastet tid for meg og ikke minst for forfatteren som må ha hatt en form for skrivesperre her. Om jeg kommer til å lese neste bok i serien? Det har jeg absolutt ingen planer om. Ikke så mye mer å si enn at denne boka – Jeg gav den først terningkast 2, fordi jeg leste den ferdig. Så kom jeg på at Carter faktisk forteller Allie hvem hun kan og ikke kan være venner med, uten at Allie protesterer. Det er for dårlig og jeg trekker minst 5 poeng for manglende girlpower, og ender opp med laveste terningkast: 1!

Daugherty, CJ (2016) «Night School – Arven», Vigmostad Bjørke Marengskjeks med hakkete mandler (Diabetes) Ingredienser: 2 Eggehviter 2-3 ss Sukrin 1 dl Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Marengskjeks med Mandler

Marengskjeks med valnøtter (Diabetes) Ingredienser: 2 Eggehviter 2-3 ss Sukrin 1 dl Valnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-8 kaker 25 min. Enkel

Ingredienser:

2Eggehviter
2-3 ssSukrin
1 dlValnøtter (hakket)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Del eggene
– Hakk valnøttene
3 Pisk eggehvitene stive
– Pisk inn sukrin
4 Vend inn valnøttene, og
– Legg klatter av deigen på en stekeplate
Ca 1 ss til hver kjeks
5 Stekes i ca 15 min.
(midt i ovnen)
6 Avkjøles på rist

Marengskjeks med valnøtter (Diabetes) Ingredienser: 2 Eggehviter 2-3 ss Sukrin 1 dl Valnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok :

 • Forfatter: Daugherty, C.J.
 • Tittel: «Night School – Arven»
 • Originaltittel: «Night Schopl – Legacy»
 • Serie: Night School #2
 • Oversatt av: Ulrik Farestad
 • Sjanger: Fantasi (paranormal), ungdom, (dystopi)
 • Sider: 361
 • Forlag: Vigmostad Bjørke
 • Utgitt: 2016
 • Først utgitt: 2013 (Atom, Great Britain)
 • Tilegnet: Moholt bibliotek

Flere bøker i denne serien:

Daugherty, CJ (2016) «Night School – Arven», Vigmostad Bjørke Marengskjeks med hakkete mandler (Diabetes) Ingredienser: 2 Eggehviter 2-3 ss Sukrin 1 dl Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s