Lørdagsmiddag med honning- og hvitløksmarinert ribbe på asiatisk vis

Honning- og hvitløksmarinert ribbe er enkel å lage, men trenger lang steking på lav varme, Ventetiden er absolutt verdt det!

Honning og hvitløksmarinert ribbe Ingredienser: 1 kg Ribbe 1 ss Salt 1 ss Pepper 1 ss Paprika ¼- 1 ss Cayennepepper 2 ½ dl Honning (340 g) 1 ¼ dl Soyasaus ((125 g) 10 fedd Hvitløk (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
68 timer 15 min.Enkel

Ingredienser:

1 kgRibbe
1 ssSalt
1 ssPepper
1 ssPaprika
¼- 1 ssCayennepepper
2 ½ dlHonning (340 g)
1 ¼ dlSoyasaus ((125 g)
10 feddHvitløk (hakkete)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 100 grader
2 Bland sammen salt, pepper, paprika og cayennepepper
3 Gi krydderet godt inn i ribba,
Husk alle sider, sprekker og hjørner

Honning og hvitløksmarinert ribbe Ingredienser: 1 kg Ribbe 1 ss Salt 1 ss Pepper 1 ss Paprika ¼- 1 ss Cayennepepper 2 ½ dl Honning (340 g) 1 ¼ dl Soyasaus ((125 g) 10 fedd Hvitløk (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

4 Rens hvitløken og
– Grovhakk den
5 Ha honning, soyasaus og hvitløk i en ildfastform
– Legg ribba i forma og
– Snu den noen ganger,
Så alle sider er godt dekket med saus

6 Ha over aluminiumsfolie, og
– Stek i ca 8 timer æSnu ribba noen ganger, og/eller
– Øs den med sausen
7 Sjekk mot slutten av koketiden at ribba gjennomstekt og mør
8 Ta ut ribba, og
– Legg den på et skjærebrett
– Skjær den i passe biter
9 Legges på serveringsfat,
sammen med sausen som ligger igjen i den ildfasteformen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s