Selma var litt bekymret for julenissen, og om han kommer i morgen. Så for å være på den sikre siden ville hun at vi skulle bake yndlingskjeksene hennes – nemmelig leverposteibein. Og nå står de pent foran peisen og venter på nissen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 30 – 40 | 3 timer | Enkel /middels |

Ingredienser:
| 1 | Egg |
| 300 g | Leverpostei |
| 500 g | Havregryn (lettkokte) |
| 300 g | Cottage cheese |
| 1 dl | Olje (raps, soya, solsikke) |
| Potetmel (til utkjevling) |

Pynt (valgfritt):
| 1 | Eggehvite |
| Hundegodbiter (små, kjøpte) |

Slik gjør du:
| 1 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av potetmel i en bolle |
| 2 Sett blandingen i kjøleskapet i 1 time |
| 3 Slå stekeovnen på 150 grader og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 4 Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk Hvis deigen er for bløt, tilsett potetmel eller havregryn – Stikk ut som bein eller til ønsket form, og – Legg dem på bakepapiret |


Tips! Du trenger ikke å trykke ut hundebein – hvis du vil kan du bare kjevel deigen direkte på bakepapiret, steke dem, og bryte dem opp i paaselig biter

| 5 Stekes i ca 30 min. – Slå av ovnen og – La kjeksene tørke godt |

| 6 Pynt: Valgfritt – Stivpisk eggehviten, og – Bruk den til å lime de kjøpte godbitene til de ferdig stekte kjeksene – Stek kjeksen i ca 10 nye minutter (150 grader) |

| 7 Oppbevares på glass og/eller i kjøleskap |

Tips! dette er flotte gaver til hundevenner

Tips! også yppelige kjeks til julenissen


