I dag blir det sjokoladepudding med et lite hint av mint

Dette er litt julete sjokoladepudding. Den smaker friskt av mint, og serveres med kakesmuler og pisket krem. Enkelt, men utrolig godt.

Candy- cane sjokoladepuddig Ingredienser; 6 ss Sukker 1 dl Maisenna 3 ss Kakaopulver 7 ½ dl Melk 1 ½ ts Vaniljesukker 3 ss Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ - ½ ts) 100 g Kokesjokolade Kakesmuler: 9 Digestive kjekser (knuste) 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver 2 ss Smør Pynt: 2 dl Kremfløte (pisket) 1 ts Vaniljesukker ½ ss Sukker Candy cane (grov knuste) Kakesmuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
630 min + avkjøling 2 timerEnkel

Ingredienser:

3 ssSukker
1 dlMaisenna
5 ssKakaopulver
7 ½ dlMelk
2 tsVaniljesukker
3 ssCandy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ – ½ ts)

Kakesmuler:

9Digestive kjekser (knuste)
2 ssSukker
2 ssKakaopulver
2 ssSmør

Pynt:

2 dlKremfløte (pisket)
1 tsVaniljesukker
½ ssSukker
 Candy cane (grov knuste)
 Kakesmuler

Candy- cane sjokoladepuddig Ingredienser; 6 ss Sukker 1 dl Maisenna 3 ss Kakaopulver 7 ½ dl Melk 1 ½ ts Vaniljesukker 3 ss Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ - ½ ts) 100 g Kokesjokolade Kakesmuler: 9 Digestive kjekser (knuste) 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver 2 ss Smør Pynt: 2 dl Kremfløte (pisket) 1 ts Vaniljesukker ½ ss Sukker Candy cane (grov knuste) Kakesmuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle
untatt peperminteekstrakt hvis du bruker det isteden for sukkertøyet
– Kok opp under omrøring
– La det koke til blandingen tykner, og
– Candy cane-stangen er oppløst
Ta puddingen av varmen og
Rør inn peppermineekstrakt
hvis du bruker det isteden for sukkertøyet
2 Hell puddingen i en bolle, og
– Legg plastisk helt ned på puddingen
– Avkjøles
Minst 2 timer gjerne over natta
3 Lag kakesmulene:
– Ha alle de tørre ingrediensene i en foodprosessor, og
– Kjør til kjeksene er smuldret og alt er godt blandet
Eller du kan knuse kjeksen og blande alt i en bolle
– Smelt smøret, og
– Hell smøret i kjeksen mens foodprosessoren går
Eller du kan røre et innmed en sleiv
– Fortsett til smulene begynner å samle seg
Det skal se ut som våt sand
4 Pisk fløten, sukker og vaniljesukker til (løs) krem
5 Legg opp:
– Finn frem porsjonsglass
– Ha sjokoladepudding i bunnen av glasset
– Strø kjekssmuler over
– Legg på et lag til med sjokoladepudding
– Topp med en kremdott, og
– Strø over knuste candy cane og kjekssmuler

Candy- cane sjokoladepuddig Ingredienser; 6 ss Sukker 1 dl Maisenna 3 ss Kakaopulver 7 ½ dl Melk 1 ½ ts Vaniljesukker 3 ss Candy cane (knuste) / eller Peppermintekstrakt (¼ - ½ ts) 100 g Kokesjokolade Kakesmuler: 9 Digestive kjekser (knuste) 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver 2 ss Smør Pynt: 2 dl Kremfløte (pisket) 1 ts Vaniljesukker ½ ss Sukker Candy cane (grov knuste) Kakesmuler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s