Selma og jeg baker leverposteikjeks for å sette ut til nissen og som julegaver til hundevenner

Selma var litt bekymret for julenissen, og om han kommer i morgen. Så for å være på den sikre siden ville hun at vi skulle bake yndlingskjeksene hennes – nemmelig leverposteibein. Og nå står de pent foran peisen og venter på nissen.

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 30 – 403 timerEnkel /middels

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Egg
300 gLeverpostei
500 gHavregryn (lettkokte)
300 gCottage cheese
1 dlOlje (raps, soya, solsikke)
 Potetmel (til utkjevling)

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Pynt (valgfritt):

1Eggehvite
 Hundegodbiter (små, kjøpte)

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av potetmel i en bolle
2 Sett blandingen i kjøleskapet i 1 time
3 Slå stekeovnen på 150 grader og
– Legg bakepapir på stekeplater
4 Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk
Hvis deigen er for bløt, tilsett potetmel eller havregryn
– Stikk ut som bein eller til ønsket form, og
– Legg dem på bakepapiret

Tips! Du trenger ikke å trykke ut hundebein – hvis du vil kan du bare kjevel deigen direkte på bakepapiret, steke dem, og bryte dem opp i paaselig biter

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

5 Stekes i ca 30 min.
– Slå av ovnen og
– La kjeksene tørke godt

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

6 Pynt: Valgfritt
– Stivpisk eggehviten, og
– Bruk den til å lime de kjøpte godbitene til de ferdig stekte kjeksene
– Stek kjeksen i ca 10 nye minutter
(150 grader)

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

7 Oppbevares på glass og/eller i kjøleskap

Leverpostei bein (hundekjeks) Ingredienser 1 Egg 300 g Leverpostei 500 g Havregryn (lettkokte) 300 g Cottage cheese 1 dl Olje (raps, soya, solsikke) Potetmel (til utkjevling) Pynt (valgfritt): 1 Eggehvite Hundegodbiter (små, kjøpte) Liver bones (dog treats) Ingredients: 1 Egg 300 g Liver pate 500 g Oatmeal 300 g Cottage cheese 1 dl Oil (rapeseed, soy, sunflower) Potato flour (for rolling) Decorations (optional): 1 Egg white Dog treats (small bought) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! dette er flotte gaver til hundevenner

Leverpostei bein (hundekjeks)  Ingredienser  1	Egg  300 g	Leverpostei 500 g	Havregryn (lettkokte) 300 g	Cottage cheese 1 dl	Olje (raps, soya, solsikke) 	Potetmel (til utkjevling)  Pynt (valgfritt): 1	Eggehvite 	Hundegodbiter (små, kjøpte)  Liver bones (dog treats)  Ingredients:  1	Egg  300 g	Liver pate 500 g	Oatmeal 300 g	Cottage cheese 1 dl	Oil (rapeseed, soy, sunflower) 	Potato flour (for rolling)   Decorations (optional): 1	Egg white 	Dog treats (small bought)  https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! også yppelige kjeks til julenissen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s