Ostesaus er skikkelig digg. Denne er lett å lage og passer både til grønsaksretter og til kjøttretter

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 6-8 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Hvetemel |
4 dl | Melk |
½ ts | Salt |
½ ts | Pepper |
75 g | Ost (hvit – raspet) |
1 Kok opp 3 ½ dl melk |
2 Rør melet ut i den resten av den kalde melken |
3 Tilsett mel- og melkeblandingen i den varme melken I en tynn stråle mens du rører – Kok opp under omrøring |
– La sausen småkoke i 3-5 min., På lav varme, mens du rører Det er for å få ut melsmaken |
4 Ta sausen av varmen – Rør inn den revne osten – Smak til med salt og pepper – Hold sausen varm til servering NB! sausen bør ikke koke etter at osten er tilsatt |
