Blomkål med kjøttdeig og ostesaus er en skikkelig god middagsrett som de aller fleste liker. Hemmeligheten til denne retten er ostesausen. Men både den og blomkålen er enkel å lage og utrolig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser;
1 | Blomkål |
10-15 skiver | Hvit ost |
8 -10 | Poteter |
Blandet salat (Valgfritt) |
Ostesaus:
2 ss | Hvetemel |
4 dl | Melk |
½ ts | Salt |
½ ts | Pepper |
75 g | Ost (hvit – raspet) |

Tips! For blomkålsmak på sausen kan du koke inn vannet blomkålen er kokt i til ca ½- 1 dl. Ha i en grønnsaksbuljongterning. Tilsett så melk så det blir ca 4 dl. Bruk så, denne blandingen som væske i sausen.

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Smør en ildfast form |
2 Fjern bladene av blomkålen, og – Legg den i en kasserolle med vann – Kok blomkålen mør Ca 7-10 min |
3 Ta blomkålen ut av vannet og – La den renne av – Sett blomkålen i den ildfasteformen – Trykk kjøttdeigen flat og – Legg den over blomkålen – Skjær ost og -Fordel osteskivene jevnt over kjøttdeigen |



4 Sett blomkålen i stekeovnen, og – La den steke til osten er blitt gylden og kjøttdeigen er gjennomstekt |
5 Skrell potetene og – Ha dem i en kasserolle, og – La dem koke til de er møre Ca 20 min. |
6 Lag ostesausen: – Kok opp 3 ½ dl melk – Rør melet ut i den resten av melken – Tilsett mel- og melkeblandingen, I en tynn stråle mens du rører – Kok opp under omrøring – La sausen småkoke i 3-5 min., På lav varme, mens du rører Det er for å få ut melsmaken – Ta sausen av varmen – Rør inn den revne osten – Smak til med salt og pepper – Hold sausen varm til servering NB! sausen bør ikke koke etter at osten er tilsatt |
7 Bland sammen salaten |
8 Skjær blomkålen i biter, og – Server den sammen med poteter, salat og ostesaus |



Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 6-8 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Hvetemel |
4 dl | Melk |
½ ts | Salt |
½ ts | Pepper |
75 g | Ost (hvit – raspet) |
1 Kok opp 3 ½ dl melk |
2 Rør melet ut i den resten av den kalde melken |
3 Tilsett mel- og melkeblandingen i den varme melken I en tynn stråle mens du rører – Kok opp under omrøring |
– La sausen småkoke i 3-5 min., På lav varme, mens du rører Det er for å få ut melsmaken |
4 Ta sausen av varmen – Rør inn den revne osten – Smak til med salt og pepper – Hold sausen varm til servering NB! sausen bør ikke koke etter at osten er tilsatt |
