Denne middagsretten er skikkelig god, og veldig enkel å lage. Du kan variere om du vil servere laksen og ertene uten eller med poteter /og eller med bacon. Uansett tilbehøret til laksen og de kremete ertene er dette en kjempe god middagsrett

| Porsjoner | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
| 4 skiver | Laks |
| Bacon (i biter) – valgfritt | |
| Salt og pepper | |
| 8 | Poteter (valgfritt) |
Kremete erter:
| 350 g | Erter (frosne) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 2-3 dl | Rømme |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 Skrell potetene – Ha potetene ui vann – Kok opp – Slå ned varmen og – La dem koke til de er møre Ca 20 min. |
| 2 Stek baconet sprøtt Hvis du ønsker å ha med bacon på denne retten |
| 3 Ha frosne erter og hvitløk i en kasserolle – Hell på vann så det dekker ertene – Ha i litt salt til vannet – Kok opp – Hell av vannet |
| 4 Ha ertene og hvitløken i en foodprosessor, – Tilsett rømme og salt og pepper – Kjør til passe (gjerne litt grov) konsistens Juster mengden med rømme og salt og pepper til det blir bra |
| 5 Stek laksen med skinn siden ned – Når laksen er nesten gjennomstekt Snu den, og – La den steke litt på den andre siden |
| 6 Server Laksen med skinnsiden opp, sammen med poteter, de kremete ertene og eventuelt sprøstek bacon |

