«Cybjørg 2.0 Next Level» av Ida Therese Klungland med rislapper til

I de siste dagene har vi kost oss med den andre boka om Cybjørg, altså «Cybjørg 2.0 Next Level». Det er den norske musikeren, forfatteren og illustratøren Ida Therese Klungland som har skrevet og illustrert bøkene om Cybjørg, som er utgitt hos Vigmostad og Bjørke.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på rislapper, TRYKK HER!

Klungland, Ida Therese (2022) «Cybjørg 2.0 Next Level», Vigmostad og Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Cybjørg er 10 år og ikke helt som alle andre. Hun har et datamaskinimplantat i hjernen, og er dermed en menneskerobot eller en cyborg. Hun forstår egentlig ikke sosial omgang og tar alt mer eller mindre bokstavelig. I bursdagsgave får hun det nye og populære dataspillet Unimax av Arnold. I bygda begynner folk å få firkantete legemsdeler. Cybjørg begynner å lure på om det er en sammenheng mellom dataspillet og firkantheten …

Klungland, Ida Therese (2022) «Cybjørg 2.0 Next Level», Vigmostad og Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Klungland, Ida Therese (2022) «Cybjørg 2.0 Next Level», Vigmostad og Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Cybjørg 2.0 Next Level» er på samme tid både ei skikkelig spennende og ei skikkelig koselig bok. Klungland skriver lett og ledig. Hun er flink til bygge opp (passe) spenningskurver og tar dem ned igjen. Det er en god balanse mellom spennende partier og mer rolige – kanskje mer hverdagslige partier i boka. Dette gjør at boka ikke blir for spennende for de yngste leserne. Boka er også skrevet med en alltid underliggende men ikke ondskapsfull, humor som er med på å «ufarliggjøre» både de spennende partiene og Cybjørgs annerledeshet. Det er også skikkelig artig at det er Omnikronstråling som gjør folk firkantet. Vi likte persongalleriet og den gode variasjonen i det. – En kan jo heller ikke annet enn å bli skikkelig glad i Cybjørg og føle med henne når hun prøver å navigere i det sosiale spillet, som hun egentlig ikke forstår, når hun forsøker å ta moralske avgjørelser mm. «Cybjørg 2.0 Next Level» av Ida Therese Klungland er ei fantastisk og fantasifull bok for barn i alderen 9-12 år. Forfatteren tar leseren elegant med både i Cybjørgs sosiale settinger, forsøk på å løse gåten om firkantethet og ikke minst gjennom dataspillet Unimax – Vi kan ikke annet enn å glede oss til «Cybjørg 3.0» og imens triller vi et godt terningkast: 5

Rislapper

Siden jeg hadde rester av risengrynsgrøten ble rislapper med eplemos sammen med lesingen av Cybjørg. Nystekte rislapper med eplemos er kjempe godt, – og Cybjørg kan jo snakke med komfyren mens hun spiser dem.

Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1215 minEnkel

Ingredienser:

5 dlRisengrynsgrøt (ferdig kokt)
2Egg
2 dlHvetemel
¼ tsSalt  (valgfritt)
 Smør (til steking)

Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen grøt, egg, mel og eventuelt salt
2 Stek små pannekaker/lapper i smør På middels varme
3 Serveres med syltetøy

Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Klungland, Ida Therese
  • Tittel: «Cybjørg 2.0 Next Level»
  • Illustrert av: Klungland, Ida Therese
  • Serie: Cybjørg #2
  • Sjanger: Barn 9-12 år, samtid, teknologi (fantasy)
  • Sider: 301
  • Forlag: Vigmostad og Bjørke
  • Utgitt: 2022
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Klungland, Ida Therese (2022) «Cybjørg 2.0 Next Level», Vigmostad og Bjørke OG Rislapper Ingredienser: 5 dl Risengrynsgrøt (ferdig kokt) 2 Egg 2 dl Hvetemel ¼ ts Salt (valgfritt) Smør (til steking) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s