Appelsin- og kokosmuffinskake med sjokoladekrem for å feire prinsessedagen

Denne Appelsin- og kokosmuffinskaken med sjokoladekrem er en god kake som passer til de fleste anledninger. Også til å feire Prinsessedagen, som er av en eller annen grunn er den 18 november. Jeg har fylt kaken med sjokoladekrem, siden jeg synes appelsin, kokos og sjokolade er en flott kombo. Og jeg har pyntet den med en prinsessekrone til ære for dagen. Men kaken kan spises om den er uten fyll, eller den kan fylles med frukt og bær. Det er mange muligheter.

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake30 minEnkel

Ingredienser:

4Egg
75 gSukker
1 ½ dlAppelsinsaft (nypresset)
1 tsVaniljesukker
2 ssOlje (nøytral)
1 ssAppelsinskall (raspet)
2 tsBakepulver
40 gKokosmel
20 gRismel (eller 20 g koksmel)
130 gHvetemel
25 gSjokoladebiter (valgfritt)

Sjokoladekrem:

3 dlKremfløte (pisket)
150 gSjokolade (smeltet)

Topping og pynt (valgfritt):

1 tsMeils
1 Prinsessekrone

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader og
– Finn frem muffinsformer
2 Ha egg, sukker, olje, appelsinsaft og -skall i en bakebolle
– Pisk på lav hastighet i 1-2 minutter
3 Bland sammen melet, bake- og vaniljesukker,
– Dryss blandingen i heggeblandingen litt etter itt.
Mens det piskes på lav hastighet
– La det piske videre i 1-2 minutter
Til alt er godt blandet
4 Fordel røren i 12 muffinsformer
(ca 50 g pr. form)
– Strø 6-7 sjokladebiter over hver
5 Stekes i ca 20 min til de er gjennomstekt
6 Avkjøles på rist
7 Lag sjokoladekremen:
– Pisk kremfløten
– Smelt sjokoladen
– Rør sjokoladen inn i kremen
8 Del kakebunnen i to
– Legg sjokoladekrem i på en av halvdelene
– Legg den andre halvdelen over
– Dryss melis over, og
– Pynt med en prinsesskrone hvis du øsnker

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s