Mashala Chai er en krydret indisk te med melk. Den tillages ved at man trekker teen sammen med krydder, og så koker man den opp sammen med melk. En spennende drikk som passer etter en har spist indisk mat

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
12 | Kardemommekapsler (grønne) |
1 | Kanalstang |
8 | Nellikspiker |
8 | Pepperkorn (svarte) |
2 | Stjerneanis |
2 skiver | Ingefær (fersk) |
4 ts | Te (indisk, svart) |
7 dl | Vann |
2 ss | Sukker |
5 dl | Melk |

Slik gjør du:
1 Ha kryddere i en morter, og – Støt dem sammen til et fint pulver |
2 Bland sammen krydder, ingefær, te, vann og sukker i en kasserolle – Kok opp, og – La det trekke 2 min |
3 Hell over melken, og – Gi det hele et oppkok |
4 Sil av – Hell i kopper, og server |
