Enkel Indisk dessert – Shrikand

Dette er en enkel indisk yoghurt dessert som er meget enkel å lage. Hemmeligheten bak denne desserten er å la yoghurten renne skikkelig av seg. Så er det bare å blande sammen ingrediensene og servere.

Shrikand - Indisk yoghurtdessert Ingredienser 1 knivsodd Safran 1 ss Vann (varmt) 1 liter Yoghurt (naturell) ½ ts Kardemomme 1 dl Sukker 2 ss Pistasienøtter https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Ingredienser:

1 knivsoddSafran (valgfritt)
1 ssVann (varmt)
1 literYoghurt (naturell)
½ tsKardemomme
1 dlSukker
2 ssPistasienøtter

Shrikand - Indisk yoghurtdessert Ingredienser 1 knivsodd Safran 1 ss Vann (varmt) 1 liter Yoghurt (naturell) ½ ts Kardemomme 1 dl Sukker 2 ss Pistasienøtter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha kaffefilter eller et safteklede i en sil, og
– Sett den over en dyp bolle
Sila skal ikke ta ned i bollen
– Hell i yoghurten,
– La den stå i minst 2 timer til den har rent av seg
2 Bland samme safran og varmt vann
– La det stå i 15 min
3 Hell yoghurten ei skål,
– Bland inn safranvannet, kardemomme og sukker
4 Fordel yoghurten i serveringskåler, og –
Toppes med hakkete pistasjnøtter

Shrikand - Indisk yoghurtdessert Ingredienser 1 knivsodd Safran 1 ss Vann (varmt) 1 liter Yoghurt (naturell) ½ ts Kardemomme 1 dl Sukker 2 ss Pistasienøtter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s