Mannagryn er kanskje ikke så vanlig gyntype her. Den ligner litt på semulegryn i konsistensen, og kan godt byttes ut med det. Mannagryn får man kjøpt i butikker som selger barer fra Asia. Denne Mannagrynskaka er en enkel og god kake, som en bare rører sammen, lar stå litt og så steker. Den kan serveres som den er eller med litt krem, (vanilje)youghurt eller med Shrikand.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Ca 90 min | Enkel |
Ingredienser:
3 dl | Mannagryn (polenta eller semule) |
¼ dl | Hvetemel |
2 dl | Sukker |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Natron |
1 ts | Kardemomme |
En klype | Salt |
3 dl | Yoghurt (naturell) |
1 dl | Melk |
½ dl | Hakkete nøtter (pistasienøtter, mandler ) |

Slik gjør du:
1 Bland sammen mannagryn, hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, salt og natron i en bakebolle – Visp inn yoghurt og melk – Bland godt – La røra hvile i ca 30 min. |
2 Sett stekeovnen på 175 grader – Smør ei rund kakeform Ca 20 cm i diameter – Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma |
4 Hakk nøttene |
3 Rør rundt i kakerøra, og – Hell den ned i kakeforma – Strø over de hakkete nøttene |
4 Stekes i 35-40 min Til den er tørr i midt når du prøver den med en kakestikke e.l. |
5 Ta den ut, og – La den avkjøles før servering |
Anbefalt tilbehør:
