Dagens bakst – Rava-cake (Indisk mannagrynskake)

Mannagryn er kanskje ikke så vanlig gyntype her. Den ligner litt på semulegryn i konsistensen, og kan godt byttes ut med det. Mannagryn får man kjøpt i butikker som selger barer fra Asia. Denne Mannagrynskaka er en enkel og god kake, som en bare rører sammen, lar stå litt og så steker. Den kan serveres som den er eller med litt krem, (vanilje)youghurt eller med Shrikand.

Rava-cake – Indisk mannegrynskake Ingredienser: 3 dl Mannagryn (polenta) ¼ dl Hvetemel 2 dl Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme En klype Salt 3 dl Yoghurt (naturell) 1 dl Melk ½ dl Hakkete nøtter (pistasienøtter, mandler ) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4Ca 90 minEnkel

Ingredienser:

3 dlMannagryn (polenta eller semule)
¼ dlHvetemel
2 dlSukker
1 tsBakepulver
1 tsNatron
1 tsKardemomme
En klypeSalt
3 dlYoghurt (naturell)
1 dlMelk
½ dlHakkete nøtter (pistasienøtter, mandler )

Rava-cake – Indisk mannegrynskake Ingredienser: 3 dl Mannagryn (polenta) ¼ dl Hvetemel 2 dl Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme En klype Salt 3 dl Yoghurt (naturell) 1 dl Melk ½ dl Hakkete nøtter (pistasienøtter, mandler ) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sammen mannagryn, hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, salt og natron i en bakebolle
– Visp inn yoghurt og melk
– Bland godt
– La røra hvile i ca 30 min.
2 Sett stekeovnen på 175 grader
– Smør ei rund kakeform
Ca 20 cm i diameter
– Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma
4 Hakk nøttene
3 Rør rundt i kakerøra, og
– Hell den ned i kakeforma
– Strø over de hakkete nøttene
4 Stekes i 35-40 min
Til den er tørr i midt når du prøver den med en kakestikke e.l.
5 Ta den ut, og
– La den avkjøles før servering

Anbefalt tilbehør:

Rava-cake – Indisk mannegrynskake Ingredienser: 3 dl Mannagryn (polenta) ¼ dl Hvetemel 2 dl Sukker 1 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme En klype Salt 3 dl Yoghurt (naturell) 1 dl Melk ½ dl Hakkete nøtter (pistasienøtter, mandler ) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s