Kjøttfritt – Phul Gobi

Phul Gobi er en mild og god grønnsaksrett som kan spises som en vegetarisk hovedrett sammen med ris, eller som tilbehør til indiske eller vestlige retter. Den er enkel å lage, så bare prøv.

Phul Gobi med brokkoli og paprika Ingredienser 3 ss Olje (nøytral) 1 Løk (i skiver) ½ ts Gurkemeie 1 Blomkål (i buketter) 1-2 Chilier 3 Paprika (gjerne ulike farger, i strimler) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4Ca 25 min.Enkel

Ingredienser:

3 ssOlje (nøytral)
1Løk (i skiver)
½ tsGurkemeie
1Brokkoli (i buketter)
1-2Chilier
3Paprika (gjerne ulike farger, i strimler)
 Salt

Phul Gobi med brokkoli og paprika Ingredienser 3 ss Olje (nøytral) 1 Løk (i skiver) ½ ts Gurkemeie 1 Blomkål (i buketter) 1-2 Chilier 3 Paprika (gjerne ulike farger, i strimler) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens løken og
– Skjær den i skiver
– Rens paprikaene og
– Skjær dem i strimler
– Del brokkolieni buketter
– Rens chiliene for frø,
– Hakk dem
2 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, wok eller stekepanne
– Tilsett løken, og
– La den steke til den er blitt myk og blank
3 Dryss over gurkemeien, og
– La det steke i ytterligere 1 min
Mens du rører
4 Legg i bokkolibukettene
– Dryss over ½  ts salt
– Legg på lokk, og
– La det hele surre på svak varme i ca 10 min.
Eller til blomkålen er nesten mør
NB! drypp i litt vann hvis det begynner å feste seg til bunnen av kasserollen
5 Tilsett chili og paprika, og
– La det hele surre videre i ca 5 min.
Eller til alt er mørt
6 Serveres varmt

Phul Gobi med brokkoli og paprika Ingredienser 3 ss Olje (nøytral) 1 Løk (i skiver) ½ ts Gurkemeie 1 Blomkål (i buketter) 1-2 Chilier 3 Paprika (gjerne ulike farger, i strimler) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s