Phul Gobi er en mild og god grønnsaksrett som kan spises som en vegetarisk hovedrett sammen med ris, eller som tilbehør til indiske eller vestlige retter. Den er enkel å lage, så bare prøv.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Ca 25 min. | Enkel |
Ingredienser:
3 ss | Olje (nøytral) |
1 | Løk (i skiver) |
½ ts | Gurkemeie |
1 | Brokkoli (i buketter) |
1-2 | Chilier |
3 | Paprika (gjerne ulike farger, i strimler) |
Salt |

Slik gjør du:
1 Rens løken og – Skjær den i skiver – Rens paprikaene og – Skjær dem i strimler – Del brokkolieni buketter – Rens chiliene for frø, – Hakk dem |
2 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, wok eller stekepanne – Tilsett løken, og – La den steke til den er blitt myk og blank |
3 Dryss over gurkemeien, og – La det steke i ytterligere 1 min Mens du rører |
4 Legg i bokkolibukettene – Dryss over ½ ts salt – Legg på lokk, og – La det hele surre på svak varme i ca 10 min. Eller til blomkålen er nesten mør NB! drypp i litt vann hvis det begynner å feste seg til bunnen av kasserollen |
5 Tilsett chili og paprika, og – La det hele surre videre i ca 5 min. Eller til alt er mørt |
6 Serveres varmt |
