Hva er vel 17-mai uten is?

Om to dager er det 17-mai, og hva er vel en 17-mai uten is? Jeg skal lage en enkel is med bringebær og sjokolade. isen kan lages uten iskremmaskin. Den er skikkelig god, men bør taes ut av fryseren ca 20 min. (avhengig av temperaturen) før den skal serveres.

Hjemmelaget iskrem med bringebær, og sjokolade Ingredienser: 75 g Sukker 3 Egg (delte) 3 dl Kremfløte 100 g Bringebær 100 g Kokesjokolade Bringebærsirup: 100 g Sukker 1 dl Vann 125 g Bringebær ½ Vaniljestang (splittet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-630 min + 6 timerEnkel

Hjemmelaget iskrem med bringebær, og sjokolade Ingredienser: 75 g Sukker 3 Egg (delte) 3 dl Kremfløte 100 g Bringebær 100 g Kokesjokolade Bringebærsirup: 100 g Sukker 1 dl Vann 125 g Bringebær ½ Vaniljestang (splittet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

75 gSukker
3Egg (delte)
3 dlKremfløte
100 gBringebær
100 gKokesjokolade

Bringebærsirup:

100 gSukker
1 dlVann
125 gBringebær
½Vaniljestang (splittet)

Hjemmelaget iskrem med bringebær, og sjokolade Ingredienser: 75 g Sukker 3 Egg (delte) 3 dl Kremfløte 100 g Bringebær 100 g Kokesjokolade Bringebærsirup: 100 g Sukker 1 dl Vann 125 g Bringebær ½ Vaniljestang (splittet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bringebærsirupen: 
– Ha vann og sukker i en kasserolle
– Kok opp
– Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene.  
Mos bringebærene, og
– La det koke i ca 10-15 min til en sirup. 
Sil av blandingen og
– La sirupen avkjøles til romtemperatur
2 Del eggene
3 Pisk eggedosis av egg og sukker, og
– Pisk krem av fløten
– Bland forsiktig sammen
4 Pisk eggehvitene stive
NB! bolle og visper må være helt rene
– Vend eggehvitene inn i egg- og kremblandingen
5 Vend inn mandelflak og bringebær, og
– Ha alt over i en form
6 Smelt sjokoladen over vannbad
7 Hell halvparten av sjokoladen og halvparten av bringebærsirupen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen
– Bruk gaffel og vend inn sjokolade og sirup
Så du får et fint mønster
– Hell så resten av sjokoladen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen

8 Dekk isen med plastfolie, og
– Sett den i fryseren Ca 6-8 timer

Hjemmelaget iskrem med bringebær, og sjokolade Ingredienser: 75 g Sukker 3 Egg (delte) 3 dl Kremfløte 100 g Bringebær 100 g Kokesjokolade Bringebærsirup: 100 g Sukker 1 dl Vann 125 g Bringebær ½ Vaniljestang (splittet) https://heidisboble.no/ @heidisboble
5

9 Skjær i skiver og server med resten av bringebærsirupen

Hjemmelaget iskrem med bringebær, og sjokolade Ingredienser: 75 g Sukker 3 Egg (delte) 3 dl Kremfløte 100 g Bringebær 100 g Kokesjokolade Bringebærsirup: 100 g Sukker 1 dl Vann 125 g Bringebær ½ Vaniljestang (splittet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s