Om to dager er det 17-mai, og hva er vel en 17-mai uten is? Jeg skal lage en enkel is med bringebær og sjokolade. isen kan lages uten iskremmaskin. Den er skikkelig god, men bør taes ut av fryseren ca 20 min. (avhengig av temperaturen) før den skal serveres.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 30 min + 6 timer | Enkel |

Ingredienser:
75 g | Sukker |
3 | Egg (delte) |
3 dl | Kremfløte |
100 g | Bringebær |
100 g | Kokesjokolade |
Bringebærsirup:
100 g | Sukker |
1 dl | Vann |
125 g | Bringebær |
½ | Vaniljestang (splittet) |

Slik gjør du:
1 Lag bringebærsirupen: – Ha vann og sukker i en kasserolle – Kok opp – Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene, og – La det koke i ca 10-15 min til en sirup. Sil av blandingen og – La sirupen avkjøles til romtemperatur |
2 Del eggene |
3 Pisk eggedosis av egg og sukker, og – Pisk krem av fløten – Bland forsiktig sammen |
4 Pisk eggehvitene stive NB! bolle og visper må være helt rene – Vend eggehvitene inn i egg- og kremblandingen |
5 Vend inn mandelflak og bringebær, og – Ha alt over i en form |
6 Smelt sjokoladen over vannbad |
7 Hell halvparten av sjokoladen og halvparten av bringebærsirupen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen – Bruk gaffel og vend inn sjokolade og sirup Så du får et fint mønster – Hell så resten av sjokoladen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen |




8 Dekk isen med plastfolie, og – Sett den i fryseren Ca 6-8 timer |

9 Skjær i skiver og server med resten av bringebærsirupen |
