17. mai i morgen, og jeg baker kake i rødt, hvitt og blått

Til (nesten) alle bløtekaker bruker jeg min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver eneste gang. Du kan fylle den med hva du vil , men denne er fylt med jordbærbærkrem og banan, og pyntet med ferske jordbær og blåbær og ikke minst masse krem.

Bløtkake i rødt, hvitt og blått Ingredienser Favorittkake – bløtkakebunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fykk og pynt:) 6 dl Kremfløte 1 ½ dl jordbærsyltetøy 2 Bananer Jordbær (ferske) Blåbær (ferske) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTid Vanskelighetsgrad
1 kakebunn     Enkel/middels

Ingredienser:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Vann (kokende)

Fyll og pynt

ca ½ dlMelk (til dynking)
6 dl Fløte
1 tsVaniljesukker
2 tsSukker
  2 Bananer
Jordbær
Blåbær

Favorittkake med tente bursdagslys Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Husk å dynke bløtkaka godt! Jeg liker aller best å å dynke den med melk.

Slik gjør du:

1 Pisk egg og sukker til eggedosis
2 Tilsett kokende vann, og
– Pisk til det blir kaldt
3 Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver
Bruk slikkepott
ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4 Ha i smurt form 20/22 cm
5 Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6 Avkjøl kakebunnen på rist
7 Pisk kremfløten til krem
Ha eventuelt i sukker og vaniljsukker
– Bland litt mindre enn halvparten av kremen med jordbærsyltetøy
– Skjær bananene i skiver
8 Montering:
– Del kakebunnen i 2
– Legg bunnen på et serveringsfat
– Dynk den godt med melk
– Fordel halvparten av jorbærkremen på bunnen
– Legg på bananskivene
– Fordel den andre halvdelen av jordbærkremen over
– Legg den andre kakebunnen over
9 Pynt kaka:
– For del et tynt lag med krem på toppen og langs siden av kaka
– Pynt med kremtopper, jrdbær og båbær
10 Sett kaka i kjøleskap til den skal servers

Tips! Du kan montere kaka dagen i forveien, og oppbevare den i kjøleskap til den skal servers. Psik da bare den fløten som skal brukes til jordbærkremen. Resten a fløten pisker du når kaka skal pyntes.

Bløtkake i rødt, hvitt og blått Ingredienser Favorittkake – bløtkakebunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Fykk og pynt:) 6 dl Kremfløte 1 ½ dl jordbærsyltetøy 2 Bananer Jordbær (ferske) Blåbær (ferske) https://heidisboble.no/ @heidisbobl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s