Til (nesten) alle bløtekaker bruker jeg min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver eneste gang. Du kan fylle den med hva du vil , men denne er fylt med jordbærbærkrem og banan, og pyntet med ferske jordbær og blåbær og ikke minst masse krem.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kakebunn | Enkel/middels |
Ingredienser:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Vann (kokende) |
Fyll og pynt
ca ½ dl | Melk (til dynking) |
6 dl | Fløte |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ts | Sukker |
2 | Bananer |
Jordbær | |
Blåbær |

Slik gjør du:
1 Pisk egg og sukker til eggedosis |
2 Tilsett kokende vann, og – Pisk til det blir kaldt |
3 Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
4 Ha i smurt form 20/22 cm |
5 Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
6 Avkjøl kakebunnen på rist |
7 Pisk kremfløten til krem Ha eventuelt i sukker og vaniljsukker – Bland litt mindre enn halvparten av kremen med jordbærsyltetøy – Skjær bananene i skiver |
8 Montering: – Del kakebunnen i 2 – Legg bunnen på et serveringsfat – Dynk den godt med melk – Fordel halvparten av jorbærkremen på bunnen – Legg på bananskivene – Fordel den andre halvdelen av jordbærkremen over – Legg den andre kakebunnen over |
9 Pynt kaka: – For del et tynt lag med krem på toppen og langs siden av kaka – Pynt med kremtopper, jrdbær og båbær |
10 Sett kaka i kjøleskap til den skal servers |
Tips! Du kan montere kaka dagen i forveien, og oppbevare den i kjøleskap til den skal servers. Psik da bare den fløten som skal brukes til jordbærkremen. Resten a fløten pisker du når kaka skal pyntes.
