Indisk på menyen – Chutneyer og raitaer

Alltid når vi spiser indisk mat er det godt med raita og chutney. Både som tilbehør til hovedrettene eller som en forrett sammen med litt nanbrød, roti og/eller papadums.

Raitaer og Chutneyer Mynteraita 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) 1 -2 bunter Mynte (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker Mangochutney 500 g Sukker 6 dl Eddik 5 cm Ingefær (fersk, skrelt) 1 kg Mango (faste, men modne) ½-1 ts Chilipulver 1 ss Sennepsfrø 2 ss Salt 125 g Rosiner Agurkraita ½ dl Agurk (finhakket og avrent) ½ Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) ½ ts Kummin 1 ss Mynte eller koriander (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Oppskrifter: – for å komme til oppskriften trykk på lenken ved siden av eller undere bildet;

Raitaer og Chutneyer Mynteraita 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) 1 -2 bunter Mynte (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker Mangochutney 500 g Sukker 6 dl Eddik 5 cm Ingefær (fersk, skrelt) 1 kg Mango (faste, men modne) ½-1 ts Chilipulver 1 ss Sennepsfrø 2 ss Salt 125 g Rosiner Agurkraita ½ dl Agurk (finhakket og avrent) ½ Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) ½ ts Kummin 1 ss Mynte eller koriander (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a comment