Da jeg var lita var det vanlig med grøt til middag på lørdager. Ikke så mye hjemme hos meg, men rundt hos venner og kjente var det helt vanlig. Og da jeg studerte – for lenge, lenge siden – var det alltid grøt i kantina på fredager. Jeg hadde ei venninne som gledet seg hele uka til grøten på fredagene. Det var absolutt ukas høydepunkt for henne. Så i dag blir det risengrynsgrøt til lunsj, med ripssaft fra hagen til.

| Porsjoner | Total tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 min | Lett |
Ingredienser:
| 200 g | Ris (grøtris) |
| 2 dl | Vann |
| 1 ¼ l | Melk |
| ½ ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Kok ris og vann i 2-3 minutter |
| 2 Tilsett melk og – Kok opp under omrøring |
| – La grøten småkoke i 40-50 minutter |
| – Tilsett salt |
| – Serveres med sukker, kanel og eventuelt smørøye, og gjerne rød saft for eksempel ripssaft til |


