Bacon- og valnøttkake

ChatGPT OpenAI kom opp med en oppskrift på bacon- og pekankake (se oppskrft og blogginnlegg HER). Bildet av kaka som ChatGPT kom opp med så skikkelig god ut, så selvfølgelig bakte jeg den.

Ingredienser:

5 dlHvetemel
1 tsBakepulver
1 tsNatron
2 ½ dlSmør (halvsmeltet) (225 g)
2 ½ dlSukker
3Egg (store)
2 ½ dlKefir
1 tsVaniljeekstrakt
½ dlBacon (sprøstekt) (opprnnelig oppskrift 2 ½ dl)
2 ½ dlPekannøtter/valnøtter (grovhakket) – valgfritt

Fyll og Topping (valgfritt):

225 gKremost (nautral)
4 ssSmør (romtemperert)
5 dlMelis
1 tsVaniljeekstrakt
½ dlBacon (sprøstekt) (opprinnelig oppskrift 2 ½ dl)
 Pekan-/valnøtter til pynt – valgfritt

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Legg bakepapir i bunnen av ei rund form 24 -26 cm
– Smør sidene
2 Skjær baconet i små terninger
– Grov hakk pekannøttene
3 Vips smør og sukker hvitt og luftig
– Tilsett eggene
Ett om gangen og visp godt mellom hvert egg
– Tilsett resten av ingrediensene
Litt om gangen:
Tørt – vått- tørt osv Rør mellom hver tilsetting
4 Rør inn bacon og hakkete pekannøtter
5 Ha alt i forma
– Jevn ut toppen med en slikkepott
Eller baksiden av ei skje
6 Stekes i ca 45 – 55-min
Til kaka er gjennomstekt og fått en mørk gylden farge
7 Avkjøl kake i 10 minutter i forma
– Ha den ut på rist, og
– La den avkjøle helt
– Serveres som den er eller med kremosttopping og fyll
8 Lag fyll og topping (Valgritt):
– Bland sammen smør og kremosten
– Rør til det er mykt
– Tilsett melis og vaniljeekstrakt
– Rør godt
– Tilsett bacon
9 Skjær eventuelt kaka i to og
– Legg på omtrent ½ av fyllet
– Pynt kaka med toppingen, sprøstekt bacon og pekannøtter

For å være helt ærlig kaka ikke spesielt god. Skulle jeg ha bakt den igjen ville jeg ha redusert baconmegden til 1/2 dl i både kaka og glasuren – eller enda bedre, tatt vekk alt baconet. Kake var nesten uspiselig!