… ChatGPT skirver et blogginnlegg om bacon- og pekankake

For ikke lenge siden lekte vi oss med ChatGPT. ChatGPT er en chatbot som ble lansert av OpenAI i november 2022.  Vi begynte selvfølgelig med ideer, tema, storylines og plotter til ei bok. Gjett om det kom mange gode ideer. Etterhvert tok det litt ovehånd og vi bare lo og spøkte, og vi ble litt usikre på om vi ble tatt i plagiat om vi brukte noen av ideene – hele bokideen gikk opp i røyk (for nå- vi får se litt senere).

Men siden vi er veldig glade i bacon – og har et slagord: “Alt blir bedre med bacon” begynte vi litt senere å fabulere om en baconkake. Tilslutt bad vi ChatGPT OpenAI om ei oppskrift på baconkake. Den kom faktisk opp med ei oppskrift en Bacon- og pekankake. Oppskrifta så helt grei og overkommelig ut- Ja bare døm selv!

oppskrift på Bacon- og pekankake in the style of www.Heidisboble.no - fra Openai : https://chat.openai.com/ https://heidisboble.no/ @heidisboble https://chat.openai.com/

Så jeg bad den like godt lage bilder av kaka også. Ja, selvfølgelig ville jeg også ha bildene “in the style of heidsboble.no”. For å være helt ærlig, ble jeg skikkelig imponert over bildene openai.com kom opp med! – Ja, bedøm dem selv:

Bilder av baconcake a la Heidisboble fra Openai : https/chat.openai.com/chat https://heidisboble.no/ @heidisboble
https://openai.com/

Så da tenkte jeg at OpenAI har gjort en skikkelig god jobb så langt. Bakingen og fotograferingen er jo unna gjort – så hvorfor ikke få den til å skrive bloggnnlegget også. Som sagt så gjort:

Blogginnlegg in the style of www.Heidisboble.no fra Openai : https://chat.openai.com/ https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vel, vel, jeg føler meg litt overflødig akkurat nå, for jeg synes openAI har gjort en fantastisk god jobb. Iallefall i teorien. I morgen skal jeg bake kaka selv og se om den er like god i virkeligheten også. Uansett – den kunstige itelligensen ChatGPT OpenAi, imponerte i allefall meg !

Da ønsker jeg alle en riktig god dag , og så sees vi i morgen, og da får en vite om alle (mat)bloggere blir overflødige i fremtiden – HJELP; for en skrekkelig dempresiv tanke!

Uansett – vi sees i morgen!

Heidi

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s