Bokkake

Den ultimate bursdagskaken for bokormer

Bokkake Ingredienser bunn (lag to): 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Pynt og fyll: Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) Bringebærsyltetøy 1 dl Kremfløte 500 g Marsipan Melis Marispanrose

Ingredienser 2 bunner:

4 Egg
360 g Sukker
250 g Hvetemel
3  ts Bakepulver
4 ts Vaniljesukker
2 dl   Kokende vann

Pynt og fyll:

1-2 porsjoner Vaniljekrem
  Bringebærsyltetøy
4 dl Kremfløte
500 g Marsipan
  Melis konditorfarge,  marshmallows
  Marispanrose
Bokkake Ingredienser bunn (lag to): 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Pynt og fyll: Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) Bringebærsyltetøy 1 dl Kremfløte 500 g Marsipan Melis Marispanrose

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150°C
– Legg bakepapir i en stor langpanne, og
– Smør den
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
4 Vend inn mel, vanilje og bakepulver
– Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
5 Ha røra i langpanna
6 Avkjøl kakebunnen på rist
7 Lag vaniljekremmen – for oppskrift trykk HER 
8 MONTERING:
– Hvelv kakebunnen
– Skjær ut 2 passe store firkanter og 2 mindre
– Del kakebunnen i 2 hvis du ønsker
– Pisk opp vaniljekremen
– Pisk kremfløte
– Dynk kakebunnen godt med melk
– Smør godt med bringebærsyltetøy på bunnen
– Legg på vaniljekremen
– Gjenta hvis du har delt kakebunnene i 2)
– Legg på det øverste laget
– Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen
(oppå og rundt på sidene)
– Sett den i kjøleskapet
– Farg marsipanen med de fargene du ønsker
bland eventuelt inn litt melis, den blir løs
– Kjevle ut bokpermene så de passer firkantene og høyden på kaka
(det blir permen og bokryggen)
– Kjevle ut en lang stripe ufarget marsipan som er like bred som høyden på kakene dine
( det blir boksidene)
– Vær kreativ og lag den pynten du måtte ønske
Jeg har en kopp kakao med marshmellows,
Eple med mark, tavle og blyanter mm
– Legg på marsipanen og pynt!

Bokkake Ingredienser bunn (lag to): 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Pynt og fyll: Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) Bringebærsyltetøy 1 dl Kremfløte 500 g Marsipan Melis Marispanrose

Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaken – eller du kan lage en helt annen kake – hvis du heller ønsker sjokoladekake inni bøkene – trykk HER