«Budapestkake»

Denne kaken er inspirert av Budapestkake men det er ikke en Budapest kake – det er egentlig bare en marengsbunn, fylt med krem og jordbær som er rullet sammen. Men selv om det ikke er en ekte Budapestkake er den utrolig god!

"Budapestkake"  Ingredienser: 6	Eggehviter 4 dråper	Sitron  2 dl	Sukker  1½ ss	Maisenna  1½ ss	Vaniljesukker

Ingredienser:

6 Eggehviter
4 dråper Sitron
2 dl Sukker
1½ ss Maisenna
1½ ss Vaniljesukker

Fyll og pynt:

  3 dl Krem
  1 kurv Jordbær
  Sjokolade (smeltet)
"Budapestkake"  Ingredienser: 6	Eggehviter 4 dråper	Sitron  2 dl	Sukker  1½ ss	Maisenna  1½ ss	Vaniljesukker

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader
2 Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir
3 Pisk eggehviter, sukker og sitrondråper
til stiv marengs
4 Bland maisenna og vaniljesukker, og
– Vend det inn i marengsen
5 Fordel blandingen i langpannen
6 Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter
(Pass godt på når det nærmer seg slutten
av steketiden, det er viktig at marengsen
ikke blir for mørk)
7 Avkjøles (på sukret bakepapir) før rulling
8 Pisk fløten til krem.
– Spre utover kaken og fordel bær over.
– Rull sammen til en rullekake og
– Server i skiver
"Budapestkake" Ingredienser: 6 Eggehviter 4 dråper Sitron 2 dl Sukker 1½ ss Maisenna 1½ ss Vaniljesukker
«Budapestkake» med krem og jordbær

TIPS! Denne kaken er flott å fryse, og den smaker faktisk best litt halvfrossent!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s