Calamares a la Romana er en tapas favoritt! Jeg prøver alltid å få tak i ferdig renset blekksprut, og renser kun selv hvis det ikke er noe annet alternativ.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2 | Blekkspruter (middels store – ferdig renset) |
| 1 | Sitron |
| 1 | Laubærbad (valgfritt) |
| 1 | Egg |
| 140 g | Hvetemel |
| Salt | |
| 1 ts | Bakepulver (5 gram) |
| 1 ½ dl | Vann |
| 1 ss | Olivenolje |
| Frityrolje |
Tips! Jeg kjøper nå alltid ferdig renset blekksprut når jeg lager denne retten
Slik gjør du:
| 1 Rengjør blekksprutene eller kjøp ferdig renset: – Fjern tentaklene NB! Vær forsiktig med blekkposen (den ligger ved siden av hodet ) – Fjern også hinnen som ser ut som gjennomsiktig plast – Trekk ut munnen som befinner seg i midten av tentaklene – Fjern huden og finnene – Vend blekkspruten Ved å stikke fingrene gjennom den spisse enden – Vask alt og tørk den godt Eller kjøp ferdig rensket blekksprut! |
| 2 Skjær den ferdig renskete blekkspruten i ringer Ca 1 cm brede – Press sitronen, – Ha i litt olivenolje og eventuelt et laubærblad – Rør sammen og – Helles over blekksprutringene – La det mariener i ca, 30 min. |
| 3 Lag Frityrrøren: – Ha egget i en bolle, og – Visp det lett sammen – Tilsett vannet og Visp det godt sammen – Visp inn salt og bakepulver – Tilsett hvetemelet litt etter litt – Visp til en jevn røre uten klumper – Visp så inn olivenoljen til slutt |
| 4 Ha rikelig med olje i stekepanna (eller bruk en frityrkoker), og La den bli skikkelig varm |
| 5 Legg en håndfull bleksprutringer i frityrrøren, og ‘- Bland godt så de blir helt dekket med røre, og – Ha noen i den varme olje – Friter (på begge sider) til de er gylne NB det er viktig å ikke fritere for mange om gangen, Så du må friterer i flere omganger |
| 6 Når de er gylne tas de ut av oljen, og – Legges på kjøkkenpapir |
| 7 Serveres sammen med sitron og aioli mens de fremdeles er varme |
Foreslått tilbehør:



