Dillstuede poteter

Dillstuede poteter er skikkelig godt som tilbehør til røkelaks og ikke minst til gravlaks. Strengt tatt passer det godt til det meste som er gravet og røkt; fisk som kjøtt – nydelig sammen med spekemat. Disse poteter passer like bra til en hverdags middag som til en festmiddag, eller til en liten forrett i et festlig lag.

Røktlaks med dillstuede poteter Ingredienser 10 Poteter 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Dill (hakket)
Dillstuede poteter sammen med røkelaks og eggerøre
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 30 min. Enkel

Ingredienser:

10 Poteter
2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper
3 ss Dill (hakket)

Slik gjør du:

1 Skrell potetene,
– Del dem i passelige terninger, og
– Kok til de er møre  
2 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper
– Ta sausen av varmen
3 Tilsett de kokte potetene og dillen
4 Rør rundt, og
– Gi eventuelt et raskt oppkok
– Rør rundt
5 Serveres varm

Tips! Smaker godt som tilbehør til gravlaks, røkt fisk og kjøtt!

Røktlaks med dillstuede poteter  Ingredienser  10	Poteter 2 ss	Hvetemel 4 dl	Melk ½ ts	Salt ½ ts	Pepper 3 ss	Dill (hakket)

Dillstuede poteter sammen med røkelaks , eggerøre og ristet brød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s