Fiskesuppe med dillolje

 

Denne fiskesuppa er både mettende og passer godt på kalde høstdager. Server den gjerne sammen med litt godt brød.

Fiskesuppe med dillolje Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 2-3 Gulerøtter (i skiver) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 2 dl Melk Ca 300 g Torsk (i litt store biter) Salt, pepper, persille Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
330 min.Enkel

Ingredienser:

1Løk (hakkes)
1Gulrot (hakkes)
1 stilkSelleri (hakkes)
2-3 Gulerøtter (i skiver)
½Purreløk (i skiver)
2 ssSmør
2 ssHvetemel (strøkne)
8 dlFiskekraft
2 dlMelk
Ca 300 gTorsk (i litt store biter)
 Salt, pepper, persille

Dillolje:

1 ½ – 2Dill (krukker)
2 dlOlje (soya)
 Salt

Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! hvis du vil kan du sile suppa før du tilsetter grønnsaksblanding og fisk.

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulrot
– Hakk løk, gulrot og selleri
– Skjær purren i skiver og
– Paprikaen i biter
– Skjær gulerøtter i skiver
– Skjær fisken i litt store biter
2 Ha smør i en kasserolle, og
– Smelt det på middelsvarme
– Tilsett løken og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Tilsett gulrot og selleri, og
– La det surre ytterligere 1 min.
3 Rør melet ut i den kalde fiskekraften, og
– Hell det over løkblandingen
– Kok opp, og
– Tilsett melk, purreløken
– La det småkoke under lokk en stund
Minst 10 min. gjerne lengre
– Rør av og til
4 Lag dilloljen:
– Plukk dillen av stilken, og
– Ha dem i en kasserolle sammen med oljen
– Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter
– Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader
Bruk steketermometer, eller
Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80
– Ta dilliljen av plata, og
– La den trekke i ca. 10 min.
– Tilsett 1 flak med havsalt
– Kjør med stavmikser i nye 2 min, og
– Hell den over i en bolle
4 Ha gulrot-skivene i suppa og fisken
– La suppa stå og trekke i 5-7 min
Til fisken er ferdig
– Smak til med salt og pepper
– Varm opp
ikke kok
5 Serveres varm,
– Gjerne sammen med godt brød til

Fiskesuppe med dillolje Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 30 min. Enkel Ingredienser: 1 Løk (hakkes) 1 Gulrot (hakkes) 1 stilk Selleri (hakkes) 2-3 Gulerøtter (i skiver) ½ Purreløk (i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel (strøkne) 8 dl Fiskekraft 2 dl Melk Ca 300 g Torsk (i litt store biter) Salt, pepper, persille Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble