Fløyelsgrøt

Dette silkemyk grøt som smaker skikkelig godt.

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Ingredienser:

1-2 ssSmør (25-50 g)
2 dlHvetemel
10 dlMelk
¼ tsSalt

Tilbehør:

 Sukker
 Kanel
 Smør
 Rød saft (valgfritt)

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

Slik gjør du:

 1  Ha ca 7 dl melk  i en kasserolle, og
– La de koke opp på middelsvarme
– Vips sammen resten av melken og melet til en glatt blanding
– Tilsett så melblandingen, under omrøring, til den varme melken
– Kok opp under omrøring på middels/svak varme
NB Du må røre hele tiden
– La det småkoke i 5 min.
– Visp inn smøret, og
– Smak til med salt
2 Serveres med sukker og kanel og et smørøye

Tips! Rød saft smaker godt  sammen med grøten

NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)

Hvis du heller ønsker oppskrift på andre grøttyper :

Fløyelsegrøt Ingredienser: 1-2 ss Smør (25-50 g) 2 dl Hvetemel 10 dl Melk ¼ ts Salt Tilbehør: Sukker Kanel Smør Rød saft (valgfritt)