Gresskarpai hører liksom høsten og halloween til. Denne greskarpaien er skikkelig god og den er toppet med pisket krem og raspet appeslinskall 🙂

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 30 min (+ 2 timer til steking og avkjøling) | Enkel /middels |

Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
Ca 400 g | Gresskar (renset, skrelt og i biter) |
3 | Egg |
1 dl | Sukker |
1 dl | Rørsukker (eller 1 dl sukker) |
2 ss | Hvetemel |
1 ts | Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) |
2 ts | Vaniljesukker |
1 klype | Salt |
1 dl | Fløte |
NB ! Du kan erstatte Gresskarpaikrydder med ½ ts kanel og ½ ts ingefær
Topping:
2 dl | Fløte |
1 | Appelsin (revet skall) |

Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min.20 minutter (gjerne lengre) |
2 Kok gresskaret: – Skjær av skallet på resskaret, og – Rens gresskaret Ta vare på kjernene for de kan ristes – Skjær gresskarkjøttet i biter – Ha det i en kasserolle – Fyll på med vann så det så vidt dekker gresskaret – Kok opp – Slå ned varmen, og – La gresskaret koke i ca 15 min Til det er blitt mørt – La Gresskaret renne godt av |
3 Sett ovnen på 200 grader |
4 Lag fyllet: – Miks gresskaret med en stavmikser – Tilsett fløte, egg og sukker – Rør rundt – Tilsett resten av ingrediensene og – Rør til alt er blandet |
5 Kjevle paideigen tynt mellom plast eller to bakepapirark – Ha den i ei paiform – Prikk bunnen med en gaffel – Hell i fyllet |
6 Sett paien i ovnen og – La den steke i nedre del av ovnen i ca 45 min Eller til den er gyllenbrun |
7 La paien avkjøle seg Gjerne over natta |
8 Rett før servering: – Pisk fløten stiv – Rasp appelsinskallet – Fordel kremen over paien og – Dryss over raspet appelsinskall |


