Gresskarpai med appelsin

Gresskarpai hører liksom høsten og halloween til. Denne greskarpaien er skikkelig god og den er toppet med pisket krem og raspet appeslinskall 🙂

Gresskarpai med appelsin Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: Ca 400 g Gresskar (renset, skrelt og i biter) 3 Egg 1 dl Sukker 1 dl Rørsukker (eller 1 dl sukker) 2 ss Hvetemel 1 ts Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) 2 ts Vaniljesukker 1 klype Salt 1 dl Fløte Topping: 2 dl Fløte 1 Appelsin (revet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-830 min
(+ 2 timer til steking og avkjøling)
Enkel /middels

Gresskarpai med appelsin Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: Ca 400 g Gresskar (renset, skrelt og i biter) 3 Egg 1 dl Sukker 1 dl Rørsukker (eller 1 dl sukker) 2 ss Hvetemel 1 ts Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) 2 ts Vaniljesukker 1 klype Salt 1 dl Fløte Topping: 2 dl Fløte 1 Appelsin (revet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

Ca 400 gGresskar (renset, skrelt og i biter)
3Egg
1 dlSukker
1 dlRørsukker (eller 1 dl sukker)
2 ssHvetemel
1 tsGresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær)
2 tsVaniljesukker
1 klypeSalt
1 dlFløte

NB ! Du kan erstatte Gresskarpaikrydder med ½ ts kanel og ½ ts ingefær

Topping:

2 dlFløte
1Appelsin (revet skall)

Gresskarpai med appelsin Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: Ca 400 g Gresskar (renset, skrelt og i biter) 3 Egg 1 dl Sukker 1 dl Rørsukker (eller 1 dl sukker) 2 ss Hvetemel 1 ts Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) 2 ts Vaniljesukker 1 klype Salt 1 dl Fløte Topping: 2 dl Fløte 1 Appelsin (revet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min.20 minutter (gjerne lengre)
2 Kok gresskaret:
– Skjær av skallet på resskaret, og
– Rens gresskaret
Ta vare på kjernene for de kan ristes
– Skjær gresskarkjøttet i biter
– Ha det i en kasserolle
– Fyll på med vann så det så vidt dekker gresskaret
– Kok opp
– Slå ned varmen, og
– La gresskaret koke i ca 15 min
Til det er blitt mørt
– La Gresskaret renne godt av
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Lag fyllet:
– Miks gresskaret med en stavmikser
– Tilsett fløte, egg og sukker
– Rør rundt
– Tilsett resten av ingrediensene og
– Rør til alt er blandet
5 Kjevle paideigen tynt mellom plast eller to bakepapirark
– Ha den i ei paiform
– Prikk bunnen med en gaffel
– Hell i fyllet
6 Sett paien i ovnen og
– La den steke i nedre del av ovnen i ca 45 min
Eller til den er gyllenbrun
7 La paien avkjøle seg
Gjerne over natta
8 Rett før servering:
– Pisk fløten stiv
– Rasp appelsinskallet
– Fordel kremen over paien og
– Dryss over raspet appelsinskall