Havrekjeks med sjokoladebiter

Denne oppskriften har jeg fått av Ann, en amerikansk utvekslingsstudent. Dette er kjempegode kjeks som lages på en-to-tre. De er aller best når de kommer rett fra ovnen. Da barna var små var det kjempestats å få nystekte kjeks sammen med et glass melk, som de kunne dyppe dem i.

Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 – 1840 min.Lett
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Ingredienser:

100 g Margarin
100 g Sukker (hvitt)
100 g Brunsukker
1 Egg
½ ts Vaniljeekstrakt
100 g Havregryn
125 g Hvetemel
½ ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
50 g Melkesjokolade – revet
115 g Sjokoladebiter
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 190°C
2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver
3. Rør margarin og sukker lyst og luftig
( både det brune og det hvite)
4. Rør sammen egg og vaniljeekstrakt i en kopp
5. Tilsett eggeblandingen i smørblandingen, og
– visp til det er godt blandet
6. Tilsett de tørre ingrediensene, og
– Pisk videre
7. Tilsett revet melkesjokolade
– Pisk litt til
8. Rør inn sjokoladebitene
9. Trill kuler (12-18),
på størrelse med en pingpongball
10. Sett dem på en bakepapirkledd plate
– Ha ca 5 cm mellom
11. Stekes i 10 minutter
(gylden farge, ser litt uferdige ut)
– Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre
12. La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter,
før de settes på rist
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s