Kål fylt med kjøttdeig

Kål og kjøtt er både en kjent og en trygg kombinasjon. Det finnes mange ulike varianter, men akkurat den var ny for meg.  Denne spennende retten smakte jeg første gang da jeg var på besøk hos en venninne. Oppskriften har jeg fått av henne og vil gjerne dele den siden det er skikkelig godt. Da jeg lagt retten denne gangen var vi bar to som skulle spise, derfor valgte jeg å bruke et lite kålhode. Det blir middag for to. Skal man lage til flere velger man et større kålhode, eller dobler oppskriften.

Kål med kjøttdeig Ingredienser (2 porsjoner): ½ Kålhode (lite) 200 gr Kjøttdeig 1 bunt Persille 1 bunt Vårløk 1-2 fedd Hvitløk 1 beger Rømme 1 ts Paprikapulver 1 ts Pepper 1 ts Tørket dill 1 ts Tørket hvitløk 1 ts Salt Eventuelt Kokt ris eller grønn salat.
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2  1 t 30 min Enkel/ middels

Ingredienser

½ Kålhode (lite)
200 gr Kjøttdeig
1 bunt Persille
1 bunt Vårløk
1-2 fedd Hvitløk
1 beger Rømme
1 ts Paprikapulver
1 ts Pepper
1 ts Tørket dill
1 ts Tørket hvitløk
1 ts Salt
3 ssVann
Eventuelt Kokt ris eller grønn salat. 
Kål med kjøttdeig Ingredienser (2 porsjoner): ½ Kålhode (lite) 200 gr Kjøttdeig 1 bunt Persille 1 bunt Vårløk 1-2 fedd Hvitløk 1 beger Rømme 1 ts Paprikapulver 1 ts Pepper 1 ts Tørket dill 1 ts Tørket hvitløk 1 ts Salt Eventuelt Kokt ris eller grønn salat.
Ingrediensene til Kål med kjøttdeig

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 180 grader
2.Legg et halvt kålhode i kokende vann, og
– Kok det i 5 minutter
Jeg brukte sommerkål til denne retten,
Bruker du vinterkål må den kokes litt lengre
ca. 8-10  minutter
– Ta kålhodet opp fra vannet og avkjøl
3. Hakk hvitløk, vårløk og persille, og
– Bland det sammen med kjøttdeig og krydder
– Tilsett 3 ss vann slik at deigen blir lettere å fordele
4. Skjær ut stilken fra kålen, og –
Skrell kålen forsiktig blad for blad
5. Montering:
– Legg det største kålbladet i bunnen av ei ildfast form
(det ytterste)
– Smør det med litt rømme, og
– Smør over et tynt lag kjøttdeig
– Dekk over med et nytt blad,
– Smør det med litt rømme, og
– Smør over et tynt lag kjøttdeig
– Dekk over med et nytt blad, og
– Fortsett slik til alt er bruk opp
NB! Du må både begynne og avslutte med kål
6. Legg lokk over den ildfaste formen eller
dekk den med aluminiumfolie, og
– Stek i 40 minutter
7. Ta av lokket /folie, smør kålen med rømme, og
– La den steke i 15 minutter til
8. Serveres varm med ris eller grønn salat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s