Keyes, Marian, (2006) «De Desperates Cafè», Damm

Igjen har jeg lest en Marian Keyes bok, jeg er helt hekta på bøkene hennes for tiden. Denne gangen har jeg lest de «De Desperates Cafè» som ble utgitt på Damm i 2006. I denne boka møter vi bestevennene Kathrine, Fintan og Tara som vokste opp i en småby i Irland, men som nå jobber og bor i London. Ingen av dem er egentlig spesielt heldige når det gjelder kjærlighetslivet. Kathrine er livredd for å involvere seg i noen, siden hun er livredd for å fa hjertesorg (igjen). Tara har en utrolig gjerrig og egosentrert samboer, som «mobber henne», spesielt med at hun er for tykk. Noe som gjør at hun alltid er på slanker’n, og blir sakte men sikkert tjukkere og tjukkere.

Keyes, Marian, (2006) «De Desperates Cafè», Damm og sjokolademousse Ingredienser: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Keyes, Marian, (2006) «De Desperates Cafè», Damm og sjokolademousse

Av disse karakterene likte jeg kanskje Tara mest av alt. Hun er livlig og livsglad, men så blir hun holdt skikkelig nede av kjæresten, som ærlig talt er en dust! Tara er desperat, siden hun fyller tretti: «Til lykke med dagen! [sa Kathrine] Hva er så lykkelig med den, om jeg tørr spørre? Spurte Tara nedslått – Hvor lykkelig var du den dagen du fylte tretti?» (side 10)og mener at alle sjanser til et lykkelig familieliv med noen andre enn dusten er mulig: «Før du begynner å legge ut om at jeg kunne funnet meg noe langt bedre enn han; La meg få minne deg om at heg befinner meg på de Desperates Café. I min forfalne, trettiårige tilstand ville jeg antagelig aldri greid å finne meg noen ny mann!» (side 19). På hver sin måte har de havnet på «de Desperates Café», og strever med å (ønske å) komme seg videre.

Keyes, Marian, (2006) «De Desperates Cafè», Damm

Cluet når du lese denne boken er ikke å henge deg opp i karaktertrekkene til personene. – Du må bare akseptere dem som de er, ellers vil bare irritere deg over dem og gå glipp av den fantastiske historien – som strengt tatt handler ikke bare om hvordan vi lar andre behandle oss, men også hvordan vi behandler oss selv og hvor lite bevisst vi er de valgene vi tar. Eller rettere sagt de valgene vi ikke tar, når vi bare aksepterer «dagliglivet» og lar oss drive med i en strøm av tilvente rutiner, handlingsmåter, og gjøremål vi mer eller mindre bevisst har viklet oss inn i og som kanskje ikke er optimal i det lange løp. Så ikke irriter deg over personene i boka, men ta dem som de er, da er jeg skikker på at du vil like denne humoristiske, hyggelige og velskrevne histroien like mye som meg. Jeg kan bare ikke g denne boka noe annet enn terningkast: 5.

Terningkast: 5

Hvis du ønsker oppskriften på sjokolademousse, TRYKK HER!

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Keyes, Marian
  • Tittel: «De Desperates Cafè»
  • Original tittel: «Last Chance Saloon»
  • Sjanger: Chik.Litt., Fiksjon
  • Sider: 592
  • Forlag: DAMM
  • Utgitt: 2004
  • Lånt på Moholt bibliotek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s