Kirsebærpai

Kirsebærpai, er bare så godt.

Kirsebærpai i paiform - cherry pie
Nydelig kirsebærpai
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6-8 90 min Middels

Ingredienser:

Pai skall:

300 g Hvetemel (5 dl)
180 g Margarin
3-4 ss Vann (iskaldt)

Kirsebærfyll:

200 g Sukker
3 ss Hvetemel (30 g)
¼ ss Kanel
¼ ss Mandelessens (valgfritt)
1 ss Margarin
500 g Kirsebær

Slik gjør du:

Paiskall:
Sett stekeovnen på 175°C
Ha alle ingrediensen i foodprosessoren
Kjør det raskt sammen
Legg det i plast og la hvile i kjøleskap minst 20 min
Kjevle ut deigen, og ha den i paiformen
– Skjær av kanten fint  
– Stikk deigen med en gaffel (for å hindre at deigen synker)  
– Forstek bunnen i 15 minutter (den er fortsatt lys og litt rå i midten)
Fyll:
Sett stekeovnen på 220°C
Ha alle ingrediensene (unntatt mandelessensen) i en kasserolle, og
kok i ca. 7 minutter
Ta av varmen og rør inn mandelessensen
Helles i paiskall og stekes i 30-35 minutter
Serveres lunken eller kaldt med is eller krem!
Kirsebærpai med is - cherry pie and ice cream
Kirsebærpai med is