Kirsebærpai

Kirsebærpai, er noe av det beste som finnes. Så på høsten når bærene er modne, lager jeg alltid en pai eller to. Den smaker så godt sammen med iskrem, vaniljesaus og/eller pisket krem.

Kirsebærpai Ingredienser: Pai skall: 300 g Hvetemel (5 dl) 180 g Margarin 3-4 ss Vann (iskaldt) Kirsebærfyll: 200 g Sukker 3 ss Hvetemel (30 g) ¼ ss Kanel ¼ ss Mandelessens (valgfritt) 1 ss Margarin 500 g Kirsebær https://heidisboble.no/ @heidisboble
ondheim

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6-8 90 min Middels

Kirsebær - moreller - Cherries - cherry Trondheim Norway https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Pai skall:

300 g Hvetemel (5 dl)
180 g Margarin
3-4 ss Vann (iskaldt)

Kirsebærfyll:

200 g Sukker
3 ss Hvetemel (30 g)
¼ ss Kanel
¼ ss Mandelessens (valgfritt)
1 ss Margarin
500 g Kirsebær

Kirsebærpai i paiform - cherry pie
Nydelig kirsebærpai

Slik gjør du:

Paiskall:
Sett stekeovnen på 175°C
Ha alle ingrediensen i foodprosessoren
Kjør det raskt sammen
Legg det i plast og la hvile i kjøleskap minst 20 min
Kjevle ut deigen, og ha den i paiformen
– Skjær av kanten fint  
– Stikk deigen med en gaffel (for å hindre at deigen synker)  
– Forstek bunnen i 15 minutter (den er fortsatt lys og litt rå i midten)
Fyll:
Sett stekeovnen på 220°C
Ha alle ingrediensene (unntatt mandelessensen) i en kasserolle, og
kok i ca. 7 minutter
Ta av varmen og rør inn mandelessensen
Helles i paiskall og stekes i 30-35 minutter
Serveres lunken eller kaldt med is eller krem!

For flere oppskrifter på kirsebærpai – trykk på linken ved siden av eller under bildet:

Kirsebærpai Ingredienser: Pai skall: 300 g Hvetemel (5 dl) 180 g Margarin 3-4 ss Vann (iskaldt) Kirsebærfyll: 200 g Sukker 3 ss Hvetemel (30 g) ¼ ss Kanel ¼ ss Mandelessens (valgfritt) 1 ss Margarin 500 g Kirsebær https://heidisboble.no/ @heidisboble