Kjøttkaker

Kjøttkaker er en norsk tradisjonsrett, og skikkelig godt. Jeg liker å tilsette litt løk, gulrot og persille i kjøttkakene mine. Det gir saftig kjøttkaker som smaker utrolig godt (og så får jeg lurt i kidsa litt mer grønt).

Kjøttkaker Ingredienser: 500 g Kjøttdeig ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Potetmel 3 ss Brødrasp 2 – 2 ½ dl Melk 1 Egg ½ - 1 Løk (raspet) ½ - 1 Gulrot (raspet) 1 ss Persille (tørket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 minMiddels

Ingredienser:

500 gKjøttdeig
½ tsSalt
½ tsPepper
3 ssPotetmel
3 ssBrødrasp
2 – 2 ½ dlMelk
1Egg
½ – 1Løk (raspet)
½ – 1Gulrot (raspet)
1 ssPersille (tørket)

Tips! Du kan godt lage kjøttkakene uten løk, gulrot og persille

Kjøttkaker Ingredienser: 500 g Kjøttdeig ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Potetmel 3 ss Brødrasp 2 – 2 ½ dl Melk 1 Egg ½ - 1 Løk (raspet) ½ - 1 Gulrot (raspet) 1 ss Persille (tørket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulrot
– Rasp løk og gulrot
– Stek løken på middelsvarme til den er blitt blank
Ca 4 min
– Rør inn gulroten
– La det surre i 1-2 min
2 Bland kjøttdeigen med salt
– Rør til deigen blir seig
bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade
– Rør inn pepper, persille, potetmel og egg
– Spe med melk
Deigen skal bli ganske løs, men likevel så fast at du kan forme den
– Rør inn løk og gulrot
3 Ha litt vann i en kasserolle med lokk
så mye vann at det akkurat dekker bunnen
– Kok opp vannet
– Slå plata på det laveste
4 Ha smør i stekepanna, og
– Sett den på middels varme
– Form kjøttkaker med en skje dyppet i kaldt vann
– Stek kjøttkakene i smør
– Når kjøttkakene er ferdig, Legg dem over i kasserollen
Ha på lokket
– La dem dampe litt før servering
Så de blir gjennom «stekte»
5 Serveres rykende varme, gjerne sammen med poteter, rødkål og ripsgele

Forslag til tilbehør:

Kjøttkaker Ingredienser: 500 g Kjøttdeig ½ ts Salt ½ ts Pepper 3 ss Potetmel 3 ss Brødrasp 2 – 2 ½ dl Melk 1 Egg ½ - 1 Løk (raspet) ½ - 1 Gulrot (raspet) 1 ss Persille (tørket) https://heidisboble.no/ @heidisboble