Kosekake

Dette er en av de kakene vi baker mest hjemme hos oss. Oppskriften fikk jeg for mange, mange år siden av min tante, og jeg har voktet over den. Jeg har bakt den til barnebusdager, til kakesalg, til loppemarked, filmkvelder og mye, mye mer. Meget enkel og veldig populær! Kaka fungerer kjempeflott så bygge med til f.eks prinsesseslott eller fotballbane, da tilsetter jeg litt mindre melk i kaka så den blir litt fastere.

Sjokoladekake med glasur og strø, stekt i langpanne
Kosekake med strø
Porsjoner Total tid Vanskelighetsgrad
15 – 20 45 min Enkel

Ingredienser

3 Egg
4 ½ dl Sukker
7 dl Hvetemel
4 ts Vaniljesukker
4 ts Bakepulver
2 ss Kakao
250 g Smør (smeltet)
3 dl Melk

Sjokoladeglasur:

300 g Melis
3 ss Kakao
3 ts Vaniljesukker
6 ss Smør (smeltet)
6 ss Kaffe (Sterk)

Valgfritt:)

  Kakestrø
Sjokoladekake med glasur, lagd i langpanne
Kosekake

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225° C
Smør langpanna godt
Egg og sukker vispes til eggedosis
Mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao siktes sammen
Melk, smeltet smør og melblandingen røres inn i eggedosisen
– litt etter litt
Helles i smurt langpanne og stekes i 20-25 minutter
Mens kaka stekes lages sjokoladeglasuren:
– Ha alt det tørre i en bolle
– Smelt smør
– Tilsett smør og kaffe
– Rør til glasuren er fri for klumper
Sjokoladeglasuren smøres utover kaka mens den er varm    
– da blir glasuren blank og fin
Dryss eventuelt over kakestrø
Skjær i passende biter og server
Sjokoladekake med glasur og strø, stekt i langpanne
Kosekake ferdig spist!




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s