Kremet pastasaus med spinat og cherrytomater

Hjemme hos meg er pasta en middagsfavoritt – jeg tror jeg kunne ha spist pasta hver eneste dag! Variantene på pastasauser som jeg bruker hjemme hos oss er mange. Akkurat denne sausen kan du lage mens pastaen koker – kjapt, enkelt og veldig godt. Hvis du vil kan du lage pastaen selv, men det er også helt greit med kjøpt pasta til denne sausen. Bruk gjerne pasta som har «spor». Da vil sausen fordele seg bedre i pastaen og liksom sette seg i sporene. Smaker godt med et lyst brød til for eksempel Focaccia eller Brød med semulegryn

Kremet pastasaus med spinat og cherrytomater  Ingredienser: 1 ss 	Olje  1 ss 	Smør  1 	Løk  ½ 	Purre  3 fedd 	Hvitløk  ½ bx 	Tomater (hermetiske)  1 ts 	Buljongpulver 1 ss 	Persille (hakket)  1 ts 	Paprikapulver  2 dl 	Matfløte 400 - 500 g 	Spinat  400	Pasta skruer 100 g 	Cherry tomater (delt i 4)  100 g	Ost   	Salt, pepper    	Basilikum (Hakket)
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 20 min Enkel

Ingredienser:

1 ss Olje
1 ss Smør
1 Løk
½ Purre
3 fedd Hvitløk
½ bx Tomater (hermetiske)
1 ts Buljongpulver
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
2 dl Matfløte
400 – 500 g Spinat
400 Pasta skruer
100 g Cherry tomater (delt i 4)
100 gOst
  Salt, pepper
  Basilikum (Hakket)

TIPS! Italienere bruker ikke like mye saus på pastaen som det nordmenn ofte ønsker, så hvis du synes det er lite saus i denne oppskriften – dobler du bare mengden med tomater (hermetiske), fløte og buljongpulver.

Kremet pastasaus med spinat og cherrytomater Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør 1 Løk ½ Purre 3 fedd Hvitløk ½ bx Tomater (hermetiske) 1 ts Buljongpulver 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver 2 dl Matfløte 400 - 500 g Spinat 400 Pasta skruer 100 g Cherry tomater (delt i 4) 100 g Ost Salt, pepper Basilikum (Hakket)

Slik gjør du:

1 Kok vann (godt saltet), og
– Kok pastaen som du liker den
2 Hakk persille, hvitløk, og
– Skjær purren i skiver
– Del Cherrytomatene i 4
– Rasp osten
3 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne,    
– Tilsett purre og hvitløk
– La det surre i ca 1 min.
4 Tilsett hermetiske tomater
– Rør rundt
– Tilsett fløte og buljong
– Ha i spinaten
(middels varme)
– La det surre til spinaten er krympet
– Smak til sausen med pepper og salt
5 Renn av pastaen (godt)
6 Bland sammen (med to gafler):
– Pasta
– Saus
– Cherrytomater
– Ost
– Basilikum
7 Serveres rykende varm

Tips! Smaker godt sammen med lyst brød:

Kremet pastasaus med spinat og cherrytomater  Ingredienser: 1 ss 	Olje  1 ss 	Smør  1 	Løk  ½ 	Purre  3 fedd 	Hvitløk  ½ bx 	Tomater (hermetiske)  1 ts 	Buljongpulver 1 ss 	Persille (hakket)  1 ts 	Paprikapulver  2 dl 	Matfløte 400 - 500 g 	Spinat  400	Pasta skruer 100 g 	Cherry tomater (delt i 4)  100 g	Ost   	Salt, pepper    	Basilikum (Hakket)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s