Morton, Kate (2018) «klokkemakerens datter» Vigmostad Bjørke

Jeg er nettopp ferdig med å lese Kate Mortons «Klokkemakerens datter», som ble utgitt i 2018 på Vigmostad Bjørke. Om det er ei bok som er verdt å lese? Akkurat det er jeg litt usikker på – det kommer jo veldig an på hva du liker og ikke liker. Hvis du fortsetter å lese nedenfor bildet kan du jo se hva jeg synes om boka.

Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke. & Pølsehorn - https://heidisboble.no/polsehorn/
Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke og Pølsehorn

I begynnelsen av boka får vi et lite hint av hovedhistorien. Vi møter en litt mystikk jeg person som forteller: «Vi dro til Birchwood Manor, fordi Edward sa at huset var hjemsøkt. Det var det ikke, ikke da, men det er kun kjedelige mennesker som lar sannheten stå i veien for en god historie, og Edward var aldri kjedelig … Jeg husker han. Jeg husker alt» (side 9). Det er sommeren 1862 og den lidenskapelige, talentfulle kunstneren Edward Radcliffe og en gjeng unge kunstnere drar for å tilbringe sommeren i Oxfordshire. Sommeroppholdet blir ikke helt som de har tenkt seg, og ender med et drap, en forsvinning og et verdifullt smykke er forsvunnet. Så hopper vi frem i tid (2017) og møter Elodie Winslow. Hun er arkivar og jobber for tiden med – ja, nettopp Edward Radcliffe. Da finner hun er gammel skulderveske (ja, du leste rett – en skulderveske), som inneholder et bilde av en vakker kvinne og en tegning av et hus, som hun synes hun kjenner igjen. Sakte men sikkert løses gåten opp for oss og vi får hele historien.

Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke. & Pølsehorn - https://heidisboble.no/polsehorn/
Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke

Helt ærlig trodde jeg at jeg likte Kate Mortons bøker, men etter å ha lest «Klokkemakerens datter» er jeg i tvil. For å være ærlig var det ikke en bok jeg vil anbefale noen å lese. Det er egentlig ikke noe galt med komponentene i boka. Den har alt som denne typen bøker skal ha: uløst gåte, mysterium, nostalgi, engelsk landsbygd, kjærlighet, tragedie og mye, mye mer. Det er heller ikke det at jeg ikke koste meg med boka, – det gjorde jeg faktisk – for det meste. Likevel, er det noe med historien som ikke helt «henger på greip».  I tillegg er det så mange personer, og historier at det blir til tider litt vanskelig å se sammenhengen og hvor alt passer inn. Det blir litt krampaktig på en måte. Det virker som om Morton har en (nesten) god historie som hun ikke helt vet hvordan hun skal fortelle. Absolutt ikke Morton på sitt beste. Terningkast: 3 (2)

Hvis du ønsker oppskriften på Pølsehorn, TRYKK HER!

Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke. & Pølsehorn - https://heidisboble.no/polsehorn/
Morton, Katea (2018) «klokkemakerens datter». Vigmostad Bjørke og Pølsehorn

Generelle opplysninger:

Andre bøker av Kate Morton:

Morton, Kate (2011) «Den glemte hagen». Schisted forlag

Trykk linken for å lese hva jeg synes om boka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s