Pølsehorn eller rettere sagt fylte horn med pølsebiter og ost, er godt til både som kveldsmat, lunsj eller som snacksmellom måltidene. Jeg bruker å bake en liten haug og legge dem i fryseren i pakker på to og to. Så kan barna (og min bedre halvdel) ta med til lunsj – rett fra fryseren, i ranselen, og når det er lunsjtid er de klar til å spises. Enkelt, godt og greit. Når det er sommerferie og fint vær er de også kjempegode å ta med som niste til stranden.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 | 100 min. | Lett |
Ingredienser
1 porsjon | Horn (trykk her for oppskrift) |
6-8 | Pølser (grill) |
32 skiver | Hvitost |
Hvis du heller vil lage litt grovere horn – TRYKK HER.
Slik gjør du:
1 Lag deigen til horn, og – La den heve i ca. 1 time |
2 Skjær pølsene i biter |
3 Skjær hvitosten (eller rasp den) |
4 Når deigen er ferdig hevet: – Hell deigen på et bakstebord – Del den i 2 like store deler – Kjevle hver del til en stor runding – Del rundingen i 16 (like store) trekanter |



5 Lag hornene: På det breieste på hver trekant – Legg på: to skiver ost og pølsebiter – Rull sammen (fra den breieste delen til den tynneste) |
6 Sett hornene på stekebrett (dekt med bakepapir) etter hvert som de er ferdig rullet 2 brett med 2 rader á 4 horn (16 horn) |

7 Sett ovnen på 225 grader – La hornene etterheve i ca 20-30 min.. |
8 Hvis du ønsker blankere overflate, Pensler du dem med et lett sammenvispet egg – Stekes i 10- 12 min til de blir gylden |


